#Webstockro – Social media pe paine !

#Webstockro – Social media pe paine !

Cea mai mare conferinta de social media din Romania s-a dovedit a fi mare chiar si pentru sala Hotelului JW Marriott din Bucuresti.
Desi am ratat primele 2 speach-uri, am ajuns la timp sa o prind pe Irina Nistor care se minuna de lumea bloggerilor.  L-am zarit apoi si pe Cristian Manafu care parea usor emotionat, doar parea va zic eu :) . Am zarit apoi un alt om minunat care a urcat pe scena, in persoana Cristinei Bazavan, despre ea nu pot spune ca ar fi napadita de emotii, ne-a spus o poveste tare draguta cu matematica, muzica clasica si putin rock , dar ce vorbesc eu aici cand puteti citi tot chiar aici 

Alt moment a apartinut Mirelei Bucovicean care ne-a povestit despre Molecule F si brandurile sau designerii romanesti acceptati in proiectul ei.  Vodafone Romania si Markus Lause au adus cateva informatii de senzatie la Webstock 2013 si au aratat cresterea vertiginoasa a pietei smartphone-urilor care in 2013 au depasit ca numar de utilizatori desktop-urile .

Foarte tare mi s-a parut romanul nostru Șerban Enache (Owner & Co-fondator, Dreamstime.com) stiam despre acest site de stock photos insa nu mi-am inchipuit niciodata ca in spate se afla un roman si ca la nivel mondial in domeniul stock photos are asigurat locul 2 ! La finalul primei sesiuni, invitatul surpriza dna Mia ne-a povestit despre fundatia ei, despre cat de mult conteaza un singur gest catre un copil care a trait pe strada sau a fost abuzat sau fortat sa faca anumite lucruri de mic.

Daca la fiecare sesiune au existat intrebari din partea celor din sala iar dorinta doamnei Mia a fost ca bloggerii sa ii ofere ajutor pentru realizarea unui site sau blog, in pauza nu s-a putut discuta cu doamna Mia si nu am inteles de ce.

A urmat pranzul timp in care m-am regasit offline cu cativa bloggeri din online si am mai schimbat cateva impresii. Aici ar mai trebui dezvoltat ceva zic eu pe viitor, de ce spun asta?  desi in online am avut contact cu multi bloggeri aici mi-a fost greu sa-i identific, ma gandesc chiar la 2 zile de Webstock.

Dupa pranz cele 2 sesiuni au fost organizate in 3 sali separate avand 3 teme diferite :

  • Blogging & Social Media
  • Innovation in Communication
  • Mobile Trends

Ca majoritatea bloggerilor am optat pentru Blogging & Social Media unde au luat cuvantul la obiect in ordinea numerelor de pe tricouri, Monica Jitariuc, Vali Petcu sau cum il stiti voi Zoso, sotii Baciu adica Razvan Baciul si Ana-Maria Baciu din partea casei de avocatura NNDKP, Mihai Zmenta, Bogdan Zarchievici, Robert Katai.  Nu stiu cat de pline au fost celelalte sali insa la blogging nu mai aveai loc sa arunci un ac.

Despre premiile din acest an de la #webstockro :

1.PUBLISHING 
LOCUL I – BOOKAHOLIC
LOCUL II – SUPER EROU
LOCUL III – CUMOTORUL.RO
– ALMANAHE.MIC

2.UTILITY 
LOCUL I – DEAD FRIDAY
LOCUL II – GETLOKAL.RO
LOCUL III – LIDL RETETE/ POFTESTE SI GATESTE
– BOOZE-O-METER

3.VISUAL
LOCUL I – BECK’S AUGMENTED STREET ART
LOCUL II – IEI PAUZE, AI CHESTII TARI
LOCUL III- SENDVIS.THE D IS SILENT

4.USER GENERATED CONTENT 
LOCUL I- PROVOCARILE EXPERIMENTALISTRO
LOCUL 2 – REDDS SHOE
-VIATA PE INDELETE
LOCUL III – GHIDUL CONSUMATORULUI

5. BLOGGING CAMPAIGNS
LOCUL I – #APARTIKEA: EXPERIMENTUL APARTAMENTULUI INCHIRIAT
LOCUL II – ZIUA MONDIALA A LUPUSULUI
LOCUL III – TRANSAVIA- IN CAUTAREA RETETELOR BOIERESTI PE MELEAGURI ROMANESTI
-COLGATE- KEEP ROMANIA SMILING

6. SPECIAL PROJECTS 
LOCUL I- BERE TIMISOREANA- COLINDATORII
LOCUL II -SUSTINEM INOVATIA- DDB
GRADINA MEGA IMAGE
LOCUL III – JOIN THE PACT- Oxygen PR

7. FACEBOOK APPLICATIONS
LOCUL I- DECOREAZA BRADUL ORANGE
LOCUL II – MANIFEST PENTRU CREATIVITATE
LOCUL III- FORMA IUBIRII

8. BLOGGERS PROJECTS 
LOCUL I- PRIN TRANSILVANIA
LOCUL II – HITCHHIKING TO AURORA BOREALIS
– ACOUSTIC BLOGGERS
LOCUL III- TIMISOREANA BRANDS TOUR

9.MOBILE APPLICATIONS
LOCUL I – AUTO.RO
LOCUL II – PRIM AJUTOR
LOCUL III – FAVORITES

10. INSTAGRAM
LOCUL I- THE INSTAGRAM MUSIC VIDEO
LOCUL II- #SEATBELTBOOBING
LOCUL III – #STROP DE IUBIRE

11.BEST CONTENT CAMPAIGN ON FACEBOOK
LOCUL I- CURAJ ROMANIA BY PIRAEUS BANK
LOCUL II – URSUS TIPS & TRICKS
LOCUL III- KIT KAT- CAPITALA PAUZELOR
– DONEAZA CUVINTE

12. INNOVATION
LOCUL I- ORADEA EMERGENCY CLINIC HOSPITAL
LOCUL II- LOVE SPEEDER
LOCUL III – THE SHOP PAGE -TheShopPage
– ZIPONGO – Zipongo Inc

Iar la incheiere il felicit pe Cristian Manafu si pe toata echipa de organizare pentru tot ce a insemnat Webstock 2013. Multumesc celor de la Coca-cola, Staropramen, Bitdefender, Lg, Vodafone, Print-to-wood, HP, Reiffeisen, ROM Autentic, Paravion, NNDKP pentru micile atentii, dar nu in ultimul rand gazdelor noastre Hotel JW Marriott, sa ne vedem cu bine la anul.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!