Vreau să scriu o carte!

Vreau să scriu o carte!

Sa scrii o carte nu este ceva atat de usor, am acest gand inca de la primele articole pe care le-am scris pe blog despre lupta mea cu cancerul dar si ca urmare a mesajelor care veneau de la cei care aveau un frate, un parinte, un vecin, un coleg bolnav de cancer si ma intrebau lucruri generale de care m-am lovit personal in lupta cu aceasta boala sau pur si simplu ceea ce scriam eu era un imbold pentru cei bolnavi care cautau un fir de curaj sa lupte in continuare pentru viata lor.

Inca zambesc cand medicii ma intreaba daca am nevoie de psiholog, insa mai bine de 90% dintre bolnavii de cancer de la noi cad intr-o depresie adanca fara a avea un fir de lumina in intunericul care ii inconjoara. Mai trist este ca nici cei apropiati nu le intind o mana de ajutor, nu le ofera putina lumina, caldura ci ii lasa sa cada liber in acest intuneric. Ieri am fost in spital pentru a zecea doza de tratament prin imunoterapie (un fel de chimio terapie insa mult mai acceptabila si cu efecte secundare reduse), la fiecare doua saptamani merg jumatate de zi in spital si nu sunt singurul, vad oameni pe care sistemul ii respinge prin procedurile pline de birocratie sau sunt respinsi chiar si de cei dragi.

Vad oameni trecuti de 40 de ani care se lupta cu aceasta boala, insa ma doare cand vad ca cei dragi vin si ii lasa acolo, ii lasa singuri, probabil nu vor sa ii vada ca sufera din cauza acestor boli sau poate nu le pasa, uite pentru oamenii acestia as scrie o carte, nu le spune nimeni sa iasa la o plimbare in aer liber, nu le spune nimeni ce ar putea manca pentru a mai taia din avantul acesti boli sau primesc tot felul de sfaturi proaste despre tratamente miraculoase care doar ii amagesc. Isi vad de viata lor in continuare care in multe cazuri inseamna sa stea pentru restul vietii inchisi in casa ascunsi parca de acest destin crud, ceea ce mi se pare gresit, desigur fiecare alege ce vrea sa faca cu viata lui, dar oamenii acestia nu au o motivare sa lupte pentru viata.

Am deja un an de cand ma lupt cu forma asta rara de cancer, am cu ce sa umplu paginile unei carti, am vazut multe carti motivationale insa nu stiu cu ce sa incep, as imparti cartea pe capitole, cum era viata mea inainte, cum este acum, cum e cu alimentatia sau sportul aplicat in doze mici, lucruri pe care le pot face cei care au pe cineva drag bolnav de cancer sau cum sa dai piept cu sistemul medical din Romania, total nepregatit pentru bolnavii de cancer si lista poate continua… deci aveti idei, sugestii pentru mine?

Multumesc, chiar vreau sa ma apuc de scris la aceasta carte!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!