“Vocea lui Keo a fost primul lucru pe care l-am auzit”

“Vocea lui Keo a fost primul lucru pe care l-am auzit”

Keo

“Vocea lui Keo a fost primul lucru pe care l-am auzit”

Keo a fost impresionat recent de o poveste incredibila a unui jurnalist caruia hitul “Dac-as putea sa zbor” i-a influentat viata intr-un mod extraordinar. Artistul s-a declarat emotionat si bucuros ca muzica lui a avut un rol atat de important in viata unui om.

Dupa un concert sustinut recent in Bucuresti, Keo si-a intalnit fanii pentru autografe si poze, insa a fost surprins de povestea unuia dintre ei, un tanar jurnalist care a tinut sa ii multumeasca pentru momentele oferite pe scena si, mai ales, pentru piesa “Dac-as putea sa zbor”. Melodia inclusa pe albumul de debut al lui Keo i-a schimbat viata lui Bogdan Fechita.

Bogdan si-a pierdut auzul cand avea 10 ani. Cinci ani mai tarziu a fost dus in Italia pentru un implant coclear, o operatie menita sa il ajute sa isi recupereze auzul. La un an dupa operatie, a revenit in Romania si a inceput sa faca progrese cu un aparat auditiv insa la inceput auzea un zgomot, cam acelasi, indiferent de sunetele care se produceau.

Mai jos aveti un extras din scrisoarea emotionanta primita de Keo:

“Încă nu înţelegeam nimic din sunetele care mă înconjurau. Era o senzaţie stranie. Muzica era încă o necunoscută pentru mine. Părea prea complicată de înţeles.  În toată această rutină a sunetelor, într-o zi, am dat din întîmplare de clipul piesei “Dac-aş putea să zbor” la TV. A fost ceva diferit. S-a lipit imediat de mine. Începeam să înţeleg. Sunetele nu mai erau la fel, ci păreau diferite. Urcau. Scădeau. Refrenul. Abia aşteptam refrenul pentru că acel vers avea o tonalitate aparte care mă fascina. După cîteva ascultări, am început să înţeleg şi versurile. Şi muzica. Şi ritmul. Practic, “Dacă aş putea să zbor” a fost prima melodie pe care am reuşit să o înţeleg vreodata.

Îmi amintesc că stăteam pe posturile muzicale şi aşteptam să aud melodia lui Keo. Pentru că era singura pe care reuşeam să o înţeleg şi mă străduiam să o fac din ce în ce mai bine.  Am învăţat melodia. M-am ataşat de ea. A fost ca un început de drum. Vocea lui Keo a fost primul lucru pe care l-am auzit si l-am inteles. Îmi amintesc că în liceu, alte două piese cantate si scrise de Keo, “Aş vrea să ştii” şi “Începe o nouă zi”, m-au ajutat să trec peste cîteva poveşti de dragoste eşuate.”

Keo a fost atat de atins de povestea lui incat i-a promis ca o va impartasi cu restul lumii, este un lucru minunat cand muzica atinge oamenii intr-un mod atat de profund care rupe barierele anatomice. Mai mult decat atat, i-a pregatit lui Bogdan un cadou special, acesta a primit intreaga discografie a lui Keo si un T-shirt personalizat.

“Daca piesa mea a insemnat atat de mult pentru el, mi-am dorit sa ii daruiesc jacheta din videoclip. Intalnirea cu Bogdan mi-a reamintit inca o data care este scopul meu in lumea si motivul pentru care iubesc muzica si felul in care oamenii se conecteaza prin ea, felul in care rezoneaza si simt, felul in care ii schimba.”, a adaugat Keo pe pagina lui de Facebook unde peste 120.000 de fani il urmaresc zilnic: http://facebook.com/keomusic.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!