Viata bate filmul – Transportator pe drumul laptelui de la Danone!

Viata bate filmul – Transportator pe drumul laptelui de la Danone!

drumul laptelui

Stiu, am ales un titlu care sincer a venit exact cand lingurita mea ataca ultimele grame dintr-un deliciu de iaurt de la Danone. De mici am fost crescuti cu un lapte bun si implicit cu un iaurt excelent. Dar drumul pe care il parcurge laptele de la vacutele noastre si pana la deliciosul iaurt il stiti ?

“Drumul laptelui” , asa se va numi si fiecare episod pe care ma inrolez sa il prezint pentru voi, asta pentru ca imi depun oficial candidatura pentru titlul de transportator in una din echipele ce vor fi desemnate sa ia la propriu drumul laptelui #cumsefaceiaurtulDanone .

Deja ma gandesc ca am sa cunosc o parte din cele 8200 de vacute, si am sa merg macar o tura buna cu una din cisternele Danone, care face in medie 5000 de km pe zi.  Cum as descrie o astfel de experienta ?  ceva unic, plin de neprevazut, drumul laptelui pe bune!

Drumul laptelui se numeste si programul initiat de Danone dupa 1999 in care sunt angrenate 40 de ferme care au semnat un parteneriat cu Danone, zilnic aceste ferme aduc 200 de tone de lapte de calitate pentru ca noi sa avem cel mai bun iaurt pe masa.

Pana una alta sa va povestesc pe scurt cateva lucruri despre minunile Danone:

  • Iaurtul este de doua feluri – fermentat in tanc sau fermentat in recipient
  • Zilnic de la Danone pleaca in tara  1,5 milioane de iaurturi
  • Danone a dezvoltat programul Spre Vest – un program prin care se sustine dezvoltarea fermelor si imbunatatirea procesului de colectare a laptelui
  • Investitia companiei Danone in Romania se ridica la peste 13 milioane de RON

 Deci ce zici, facem echipa in Aventura 2.0 – Aventuri pe drumul laptelui ?

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!