Vernisaj Expoziție „Studiul pe hârtie”

Vernisaj Expoziție „Studiul pe hârtie”

Vineri 28 aprilie, ora 13.00, va avea loc la sediul Muzeului de Artă Brașov vernisajul Expoziției Studiul pe hârtie. Invităm publicul brașovean la sediul muzeului din B-dul. Eroilor nr. 21 pentru a lua parte la evenimentul ce marchează prima expoziție de grup organizată în orașul natal, la Muzeul de Artă Brașov, a artiștilor Olimpiu Bandalac, Valentin Iuliano, Marcela Rădulescu și Alexandrina Gheție, exponenți ai unor generații diferite, dar legați prin multiple colaborări de-a lungul anilor.

Expoziția de grafică Studiul pe hârtie este o retrospectivă planificată de mai bine de un deceniu de către Olimpiu Bandalac, artist conceptual al anilor ‘80- ‘90, grafician la orgine care reunește lucrări din diferite etape de creație ale celor patru artiști. Alexandrina Gheție, eminent artist și pedagog, a fost profesor și partener de expoziții cu ceilalți artiști pentru mai bine de 30 ani, iar Bandalac și Iuliano au fost elevii dânsei. Marcela Rădulescu, distins artist și pedagog la rândul ei, a expus alături de ceilalți trei artiști de-a lungul anilor.

În ciuda practicilor artistice foarte evoluate tehnologic, cei patru aleg studiul pe hârtie în mod asumat, modalitate de expresie care reflectă preocuparea constantă pe care o au în comun, și anume desenul. Acesta este incipitul oricărui demers artistic vizual, dezvoltat mai apoi în varii medii creative și revelează cel mai direct seva primelor gânduri conturând astfel conceptul artistic

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!