De unde ascultați muzică pe telefon?

Robert Cadar November 23, 2017
0 people like this post

Subiectele de blog vin in fiecare zi de la sine, fara sa fac vreun efort, azi un subiect interesant, mai ales ca vorbim despre drepturile de autor si de cat de dispus este cineva sa plateasca pentru muzica pe care o asculta. Eu unul am incetat de vreo 5 ani sa imi tin muzica in telefon sau laptop, de cand am descoperit serviciul Zonga unde la inceput aveam 20.000 de melodii la dispozitie si le puteam asculta oricand, de ce sa imi mai bat capul.

Abonamentul meu de la Vodafone pe atunci imi asigura un cont premium pentru acest serviciu, insa intre timp lucrurile s-au mai schimbat si brusc cica unele case de discuri nu mai accepta ca anumite melodii sa fie ascultate gratuit pe conturile care au un abonament RED la Vodafone, gen cum este al meu de vreo 8euro/luna. Cei din echipa Zonga asa mi-au raspuns la intrebarea mea de ce nu mai pot asculta anumite melodii din playlist-urile pe care le am deja create. (actualizare : dupa cateva zile se pare ca cei de la Vodafone au revenit pe aceasta decizie si cei care au abonament la Vodafone pot avea serviciul in continuare gratuit)

Sincer aici e vorba de bani, insa din punctul meu de vedere nu pare o miscare prea inspirata de marketing, sunt deja mai multe servicii de muzica, de exemplu eu stiu si de Deezer care costa 7euro/luna, nu am testat inca si nu am idee cat de repede apar hiturile de actualitate acolo, momentan la Zonga platesti cam 5 euro/luna pentru a avea un cont premium si mai nou serviciul s-a extins si in afara tarii. Observ ca unele melodii nu sunt disponibile in Romania (nici pe contul premium) asta banuiesc ca este tot optiunea caselor de discuri, nu vor bani din Romania.

Imi place serviciul de acest gen pentru ca iti permite sa iti descarci si in telefon anumite playlist-uri create ceea ce inseamna ca poti asculta muzica si fara sa ai conexiune de date activa, iar la Vodafone din cate stiu traficul de date pentru serviciul Zonga nu este contorizat!

Voi cum si de unde ascultati muzica pe telefon? mai folositi mp3-uri sau ati trecut pe servicii online cum este Zonga?

Photo on VisualHunt

  • 1
  • 1224

Comments (1 people commented this post)

  • avatar image

    Dumitru

    November 23, 2017
    Spotify, calitate superioara :)