Uite ursul, nu e ursul!

Uite ursul, nu e ursul!

Ieri dimineata la Brasov a fost ceva panica. Aparent o ursoaica cu trei pui a fost zarita la marginea Brasovului in zona Carrefour. A fost alertata toata lumea si cand au ajuns acolo ce sa vezi nu au gasit nici ursoaica nici puii .

Sincer nu ma deranjeaza faptul ca cineva a sunat la 112, mai ales ca vorbim de ursoaica cu pui. Totusi in acest an prea multe aparitii in zone populate a acestor ursi si asta ar trebui sa ridice semne de intrebari autoritatilor locale. Vad tot felul de stiri care pot crea panica in randul cetatenilor, ma rog cei care nu sunt obisnuiti cu vizite de acest gen. Eu personal am impresia ca aceste vizite sunt intentionat provocate .

Imi amintesc ca acum vreo 2 ani alergam de sub Tampa pana pe Varful Postavaru’ fara sa am vreo intalnire de gradul zero, in una din aceste ture m-am intalnit cu un om al padurii care mi-a spus ca in acea zona exista 6 ursi, care sunt periodic hraniti in locuri nemarcate si neumblate, deci departe de oras. Acum imi pun si eu intrebarea acesti ursi nu mai sunt hraniti si coboara sa isi ia si ei hrana de unde gasesc?

Sau mai exista o varianta:

Va prezint cel mai nou exemplu, mai jos un nou proiect imobiliar terasat, de mare amploare, amenință de această dată Tâmpa, pe partea dinspre Schei (str. Petofi Sandor 43-45).  Cei de la Primărie ne îndeamnă să ne spunem părearea pe portalul brasovcity.ro până pe 27.11.17. Adica exista anumite interese prin care se distruge constant habitatul salbatic, padurea se taie, dar de plantat mai rar si mai apoi ne dam in ceasul morti “vai avem un oras poluat dar nu are cum cu atata padure”, ei bine este posbil pentru ca numarul masinilor a crescut enorm si daca intr-o familie sunt 3 masini, de ce sa nu iesim fiecare cu masina lui, Uber nu folosim, cu bicicleta e un pericol in Brasov si lista poate continua.

Deci ursul nu coboara degeaba in oras, exista si interese sa coboare, poate se da vreun ordin de impuscare, lucru care i-ar face fericiti pe vanatori, pe mine nu. Deci cine tine cu ursul si cine nu, eu sunt de partea naturii si a ursului, insa vorba aia cu o floare nu se face primavara.

 * actualizare – La Primaria Brasov s-a depus o documentatie incompleta si i s-a facut adresa pentru completare in data de 27.10.2017, deci nu se poate spune ca este in dezbatere la Primaria Brasov!

Photo credit: ThorsHammer94539 via Visualhunt / CC BY-NC

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!