Uber, let’s ride in Bucharest!

Robert Cadar June 20, 2015
0 people like this post

Uber

Au trecut deja cateva zile de la prima mea cursa in Bucuresti cu Uber, era oarecum dejamagit, ajunsesem in Bucuresti deja de cateva luni periodic insa fara a avea noroc sa prind o cursa cu Uber, dar a iesit soarele si pe strada mea odata cu prezenta mea la ICEEfest 2015.

Ce este defapt Uber ?

Uber este un serviciu disponibil printr-o aplicatie prin care orice sofer peste 21 de ani poate deveni taximetrist, iar orice persoana aflata in Bucuresti poate solicita un astfel de serviciu. Cei care doresc sa devina soferi Uber pot folosi masina proprie, pentru care trebuie sa dovedeasca statusul de proprietar. Clientii care folosesc acest serviciu pot calatori din punctul A in punctul B cu serviciul Uber comandand o masina Uber prin aplicatia disponibila pentru dispozitivele cu iOS, Android şi Windows Phone . Plata se face online prin adaugarea unui cont bancar la crearea contului de Uber, din acest cont bancar soferul va fi platit automat la incheierea cursei, simplu, fara bacsis, fara bani cash.

La Bucuresti avem UberX, iar tariful este de 1.39lei/km+0.23 lei/minut, aproximativ la fel ca orice alta firma de taxi din Bucuresti. Mai multe detalii despre Uber in Romania poti citi pe site-ul oficial, eu am sa revin acum la povestea primei mele curse cu Uber.

Cum a fost prima cursa cu Uber ?

Incercasem inca din prima zi de ICEEfest sa prind un Uber dar nu a fost cu noroc, a doua zi dimineata dupa micul dejun si o cafea buna la Ibis, prima mea intrebare a fost daca am sa prind un Uber liber. Am deschis aplicatia am setat adresa Hotelului Ibis si destinatia finala la ICEEfest (Baneasa Shopping City), aplicatia mi-a afisat ca este o masina disponibila insa era la o distanta considerabila, am zis, ce conteaza va fi prima mea cursa cu Uber, astept nu-i bai, am acceptat cursa si m-am uitat pe ecran, timp estimativ 5-6 minute, hmmm cam ciudat o distanta considerabila nu putea fi parcursa in 5 minute, dupa cateva momente imi suna telefonul, un numar care nu exista in agenda, raspuns, era Liviu, soferul care imi spunea ca la el ii afiseaza timp de sosire estimativ aproape 20 minute, ii spun ca nu este niciun fel de problema nu ma grabesc.

Aici ar fi prima chestie care ar trebui imbunatatita, aplicatia nu iti arata timpul corect, probabil din considerente de a nu refuza sa mai astepti cursa sau nu stiu, oricum este mai rau cand iti afiseaza 5 minute si masina vine in 20 de minute, insa gestul soferului a fost de apreciat, probabil folosea Waze si aplicatia asta nu minte.

In fine, a ajuns Liviu la Ibis, m-am imbarcat si am plecat, din vorba in vorba Liviu mi-a povestit ca el si Dacia lui fac curse Uber de mai bine de 2 luni si este multumit, are target pe saptamana, iar in vinerea cu pricina ar fi putut sa nu mai iasa pentru ca avea deja target-ul indeplinit, insa a iesit, pentru tot ce este peste primeste bonus. Liviu era somer iar Uber l-a adus din nou in randul celor care au un loc de munca, iar asta mi se pare minunat.

Am ajuns si la destinatie, i-am dat 5 stele lui Liviu, pentru ca fiecare sofer primeste o evaluare dupa fiecare cursa, el m-a anuntat ca am fost un client exemplu si mi-a dat si el 5 stele, asta pentru ca si soferul poate evalua clientul, cool nu?

Promo Code pentru prima ta cursa cu UBER in valoare de 20 RON !

Cursa mea a fost in jur de 24 de lei parca, insa cum a fost prima cursa si pe baza unui voucher, nu m-a costat nimic, daca nu ai incercat serviciul Uber si esti pe la capitala am si eu un cod pentru prima ta cursa Uber in valoare de 20 lei, tot ce trebuie sa faci este ca la prima ta cursa sa folosesti codul promo Uber –  uber36fit

Cam asta a fost prima mea cursa cu UBER, cum ma perindez pe la multe evenimente la Bucuresti de fiecare data cand voi merge cu Uber am sa va povestesc pe blog. #EnjoyBucharest with Uber !

ps. Tocmai am citit ieri un articol in care este scris de unde poti lua Un Uber În Centrul Vechi din Bucuresti !

 

  • 0
  • 1103