Uber pregătește ceva modificări?

Uber pregătește ceva modificări?

Am peste 400 de curse cu Uber și folosesc serviciile lor ori de câte ori am prilejul în Brașov și nu numai. Tot discutând cu șoferii am aflat că umbla vorba să se aplice ceva modificări care cred eu că vor mai tria din cei care s-au “angajat” să presteze servicii pentru clienții de Uber. Momentan sunt la nivel de discuții dar unele sună într-un fel, deci printre cele auzite:

Mașina celor care vor să facă Uber nu trebuie să fie mai veche de 5 ani, iar aceasta trebuie să fie obligatoriu înmatriculată pe firma celui care s-a angajat la Uber, pe ideea asta și eu știu că sunt șoferi la Uber care au firmă și au luat pe aceeași firmă alți șoferi de la care primesc comision.

Șoferii vor fi obligați  să facă un fel de curs de atestare pentru transport de persoane, ceva asemănător cu cel al șoferilor de taxi, să vedem atunci sincer ce vor mai putea să spuna șoferii de taxi, oricum în Brașov șoferii de taxi parcă s-au mai cizelat de când a venit Uber la Brașov, eu recunosc că Uber nu e disponibil non-stop așa că folosesc și serviciile de taxi, iar șoferii de taxi sunt ok la Brașov, mai puțin șarlatanii de la gară.

Comisionul va fi mai mic, adică șoferul va rămâne cu mai mulți bani după o cursă, acum nu mai știu sigur parcă Uberul își ia dintr-o cursă 20-25% . Sunt curios dacă așa va fi, pentru că ar avea logică, omul își pune la bătaie mașina care trebuie întreținută, eu cel puțin am avut destule discuții cu șoferii pe tema asta.

Una din schimbările care s-a aplicat deja este tariful fix, care este în aceeași direcție cu cele de mai sus, faptul că tariful era ba mai mic, ba mai mare nu făcea decât să pună un șofer de Uber lângă un șofer de taxi care îți cere 30 de lei pe o cursă de 10 lei dar cu diferența că la Uber aflai înainte de cursă :).

Una peste alta, eu folosesc în continuare serviciile lor, am primit UBER STAR, dar la Brasov nu e valabil. În continuare au probleme cu comunicarea deși în permanență le-am scris ce pot îmbunătăți, provocările cu GPS-ul eu tind să cred că sunt din cauză că fiecare șofer folosește ce vrea, unii Waze, unii Google Maps și unii aplicația Uber pentru că au și aplicația lor de GPS dar puțini șoferi o folosesc.

Au introdus posibilitatea să plătești cash, iar din spusele șoferilor au început să folosească serviciile Uber și oameni care nu înțeleg prea multe și au impresia că sunt într-un taxi sau că șoferul vine până la ușă să își ia clientul. Nu au introdus UBER SKI deși nu cred că am fost singurul care le-a scris asta, iar șoferii au vrut și ei acest lucru, pentru că duci un turist la Bran și acesta nu mai are vreo modalitate să își cheme un Uber la Bran, raza de localizare este mult prea mică, iar UBER SKI exact asta făcea și puteai chema un UBER de la o distanță mult mai mare.

Altceva? pro sau contra ?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!