Turism montan pe Varful Magura

Turism montan pe Varful Magura

Varful Magura

La initiativa prietenului meu Adrian Seceleanu si in urma anuntului de ieri cu privire la o mica excursie spre Varful Magurii, duminica la ora 8.00 ne-am dat intalnire pe Marul Dulce, acordand sfertul academic celor ce intarzie am surprins inviorarea de dimineata  a  unor veverite tare simpatice, sunt sigur ca veti observa asta in foto-galeria atasata articolului.

Asadar la ora 8.15 am pornit spre Varful Magura cu un efectiv initial de 6 persoane, in ordinea numerelor de pe tricouri : Adrian Seceleanu, Nicoleta Prajescu, Marian Cadar, Catalin Buhnila, Daniela Levitchi, subsemnatul iar pe parcurs  ne-a ajuns din urma si Nicu Apostu.

Traseul a fost relativ usor pana la poalele Magurii, desi grosimea stratului de zapada crestea proportional cu cat ne apropiam mai mult de varf. Linistea si marea intindere alba iti crea o senzatie placuta de calm, de regasire, de bucurie interioara, senzatie greu de explicat in cuvinte insa usor de citit pe chipurile celor ce au participat la excursie.

De la rascrucea care separa traseul ce duce spre poiana lui Sulica si traseul spre Varful Magura, am inceput cu totii sa ne luptam cu peretii de zapada, soarele ne gadila usor  obrajii cu razele lui calde iar cerul parea mai albastru ca oricand.

Deasupra tuturor … era prima fraza care mi-a trecut prin minte odata ce am ajuns cu totii sus in varf, ne-am asezat  la o fotografie de grup, apoi am inceput sa pregatim cele necesare pentru reteta gustoasa a unei tocane la ceaun, evident ca inainte de toate am degustat putina slanina la tacalie putin rumenita la gratar.

Multumesc tuturor celor care au luat parte la aceasta prima excursie dintr-o lunga serie ce va urma in urmatoarea perioada  si va anunt ca urmatoarea excursie se va desfasura duminica, 8 aprilie 2012, iar de data aceasta traseul ales va fi spre Poiana lui Sulica si apoi vom face o vizita la ruinele Cetatii Negre !

Voi reveni curand cu detalii, daca aveti sugestii sau propuneri  va rog sa imi scrieti pe romanticu@www.romanticu.org , de asemenea evenimentul exista deja si pe facebook (https://www.facebook.com/events/236720226423642/) .

[oqeygallery id=19]

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!