Transylvanian Grand Prix – Invitație la dans [concurs]

Transylvanian Grand Prix – Invitație la dans [concurs]

Timp de trei zile, întreaga lume a dansului sportiv va fi cu ochii pe orașul Sibiu, unde peste 2000 de sportivi sosesc pentru cel mai important eveniment de profil al anului din țară, Transylvanian Grand Prix.

            Competiția este structurată pe două categorii și este destinată sportivilor amatori participanți la World Open Standard și World Open Latino. În clasificarea după importanță a competițiilor de dans sportiv, cele de categoria World Open sunt considerate ca fiind cele mai importante după cele din categoria Grand Slam. Prin urmare, Transylvanian Grand Prix este cel mai important eveniment de dans sportiv din România în acest an. Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru acest imens eveniment sportiv. Peste 20 de perechi din TOP 50 mondial (World Ranking List) au confirmat deja prezența la competiția de la Sibiu.

            Ambele Open-uri sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani și Senior II 44 – 55 ani. Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 30 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români printre care și președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este și membru în prezidiul Federației Mondiale de Dans Sportiv.

            Ediția din acest an a Transylvanian Grand Prix va avea loc între 15 și 17 septembrie, la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 și duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică. În cea de-a doua zi a competiției au loc semifinalele și finalele pe categoriile de vârstă la secțiunea latino în timp ce ultima zi este rezervată fazelor finale ale competiției de standard. Premiile totale oferite concurenților depășesc 25.000 de euro. „Este al treilea an în care Sibiul este gazda acestui eveniment de rang mondial și în calitate de organizator, clubul Fantasy Dance Sibiu își dorește să ofere sibienilor șansa de a intra în această minunată lume a sportului nostru. Considerăm că Transylvanian Grand Prix merită un oraș ca Sibiul, iar Sibiul merită o competiție ca Transylvanian Grand Prix”, spun Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, reprezentanții clubului Fantasy Dance, organizatorul evenimentului.

            Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa deja prin intermediul platformei Kompostor.ro și vor fi disponibile în timpul competiției și la caseria Sălii Transilvania. Până în data de 9 septembrie biletul pe zi costă între 20 și 30 de lei iar abonamentele pentru cele trei zile de eveniment costă 75 de lei. După această dată, prețurile biletelor vor varia între 30 și 40 de lei iar abonamentul pentru cele trei zile va costa 90 de lei.

Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv

Lumea dansului este ceva de care inca ma simt legat asa ca am sa va ofer 2 abonamente pentru cele 3 zile, deci cei care se simt atrasi de dans, carora le plac dansul au un singur lucru de facut, sa lase un comentariu mai jos in care sa-mi spuna ce inseamna dansul pentru voi?, orice dans (latino, standard), astept raspunsul vostru pana pe data de 10 septembrie, mai multe raspunsuri inseamna o tragere la sorti. Bafta !

© Dragos Dumitru

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There is 1 comment for this article
  1. Raul at 13:32

    Acum 18 ani incepeam sa practic dansul ca hobby. In cei 5 ani cat am facut dansuri de societate am avut parte nu numai de clipe frumoase, ci si ocazia de a cunoaste oameni minunati. O astfel de persoana este sotia mea, care mi-a fost partenera de dans timp de 3 ani, si de atunci mi-a fost alaturi la bine si la greu. Viata alaturi de ea se datoreaza dansului!