Trăieşte bucuria unui weekend în familie la Coresi!

Trăieşte bucuria unui weekend în familie la Coresi!

Coresi

    În weekendul 9-11 octombrie va, reunim la Coresi o serie de acțiuni ale partenerilor noştri din oraş, cu scopul de a lorifica patrimoniul natural al Braşovului şi de a-i pune în valoare cei mai frumoşi şi activi oameni!

 Te invităm sâmbătă, 10 octombrie 2015, între orele 10-17, să sărbătorim împreună cu Agenţia Metropolitană Braşov Zilele Ariei Protejate Muntele Tâmpa. Sărbătoarea, aflată la a II-a ediţie, este dedicată promovării şi valorificării biodiversităţii pe care o reprezintă situl Natura 2000, situat în inima Braşovului. Ti-am pregătit decoruri montane în Piața cu Copaci si o serie de activităţi distractive si educative:

  • Să dăm culoare munţilor – atelier de creativitate si pictură;
  • Cabana SKV – istoria primilor montaniarzi români într-o expoziţie de fotografii şi obiecte de munte;
  • Biodiversitatea Tâmpei – panouri tactile, panouri informative;
  • expozitia Cetatea Brașovia în imagini.

  Arta este pentru oricine și este o modalitate nonformală de a schimba oameni și comunități. Acesta este mesajul expoziției interactive care va fi vernisată la Coresi vineri, 9 octombrie, la ora 11:00. Asociația Colors şi Asociația Community Aid Network (CAN) te invită să iei parte la expoziția realizată de copiii romi din Gârcini. Timp de 6 luni, aceștia au luat parte la o serie de activități nonformale desfășurate în Săcele și Ocna Sibiului (mini-tabere, ateliere de empowerment cultural și tabere rezidențiale de arte vizuale), familiarizându-se cu diferite instrumente din zona artelor vizuale și generând diferite produse artistice. Cele mai interesante fac parte din expoziția care va fi vernisată vineri și care poate fi vizionată timp de 10 zile, până în 19 octombrie, în zona Ocolul Însorit din Coresi.

  Totodată, voluntarii proiectului au pregătit patru ateliere interactive cu participare gratuită destinate tuturor celor dornici să încerce una sau mai multe din metodele de arte vizuale folosite în proiect. Acestea vor avea loc în weekendul care sărbătorește Ziua educației nonformale în România, adică vineri 9 si sâmbătă 10 octombrie, între orele 16:00-18:00, la Şezătoare.

 Vineri, 9 octombrie de la ora 16:00, membrii fan-clubului Star Wars vor defila pe aleile din Coresi costumați în personajele binecunoscutei serii. Această paradă este o avanpremieră a evenimentului Star Wars Party, care are loc sâmbătă, 10 octombrie începând cu ora 22:00 la Hangar One (în incinta Cinema One Coresi), unde vei putea celebra universul „Star Wars” alături de alți fani. Academia Jedi este singurul loc unde ucenicii Jedi pot deveni cavaleri, sub directa îndrumare a adevăraților cavaleri JEDI, veniți special din universul stelar pentru acest eveniment! Fii unul dintre personajele Star Wars şi primeşti Forvish din partea casei! Intrarea este gratuită!

  Sâmbătă dimineața te aşteptăm la un spectacol de teatru de păpuşi alături de Valiza cu Teatru! Aşa cum te-am obisnuit, vei putea petrece câteva momente de basm alături de cel mic, începând cu ora 11:30, în zona Ocolul Însorit!

Trăieşte bucuria unui weekend în familie la Coresi!

Pentru mai multe detalii si programul complet al weekendului, accesaţi:

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!