Trai pe malai intr-o casa fara ferestre

Trai pe malai intr-o casa fara ferestre

ferestre

Buna provocarea celor de la Gealan, cum ar fi sa traiesti pentru o saptamana intr-o casa fara ferestre . Ce sa zic, grea provocare la timpurile pe care le traim, asa la prima idee, daca stau bine sa ma gandesc am un prieten care traieste oarecum fara ferestre si fara alte cateva lucruri, sincer il vad fara griji si preocupat mai mult de viata lui decat a altora, asta ar fi un lucru bun, dar alte “avantaje” imi vin cam greu in minte acum.

Daca e sa ma gandesc la lucruri care mi-ar lipsi, aici sunt mult mai creativ:

  1. Nu sunt adeptul luminii artificiale, si medical vorbind nu cred ca este un lucru foarte bun pentru vedere, deci mi-ar lipsi lumina naturala .
  2. Casa fara ferestre, “Come on”  numai la vederea unei astfel de minunatii nu cred ca as avea o parere prea buna, adica artistic vorbind ar fi un dezastru, mie imi place frumosul
  3. Daca tot vorbeam de frumos, pai nu ar fi frumos sa te mai mangaie din cand in cand o raza de soare, sau sa-ti bata in geam un strop de ploaie, ori intre patru pereti stau de obicei oamenii rai,  chiar nu merita.
  4. Oxigenul curat, alt lucru care ar cam lipsi cu desavarsire din casa oarba, oxigenul care este esential vietii, acum sincer daca as vedea un exemplu care ar dori sa isi transforme casa lui normala in una “oarba” ce sa-i spun, zideste  atunci si usa aia si gata :)

Cum spune iubita mea si o zi intr-o “casa oarba” ar fi un cosmar, dar o saptamana, deci clar nu, nu m-as vedea inchis intr-o casa fara ferestre, sunt adeptul ferestrelor de sus pana jos daca se poate, ferestre care pot fi chiar de la Gealan – gealan.ro !

Pentru ca doi semeni de-ai mei vor trece totusi printr-o astfel de situatie, ce am putea sa le dorim ? ma opresc  la o femeie fantastica cu care m-am intalnit pentru prima oara in cadrul unei campanii de marketing pentru o alta companie, Cristina Bazavan, caci despre ea este vorba, te cucereste de la prima intalnire doar prin felul ei de a fi, de altfel foarte simplu.

Ce as putea sa o sfatuiesc eu, hmmm … pai sigur ii place sa citeasca, un sfat de la mine ar fi sa aiba mare grija in ceea ce priveste cititul pe timp indelungat si fara pauze, cum lumina naturala va lipsi, ochii obosesc mult mai repede si sunt solicitati mai mult . Acelasi lucru si cu laptopul, aici chiar ti-as recomanda un program care iti va face lumina monitorului mai prietenoasa cu ochisorii !

Alta idee care m-ar face poate sa trec mai usor peste gandul ca nu am o fereastra, ar fi sa imi pictez, decorez o fereastra sau chiar doua pe peretii unei camere unde petreci cel mai mult timp, ea trebuie sa contina neaparat cateva lucruri care sa le pot schimba pe perioada zilei, un soare, cativa nori, un peisaj, de toamna de exemplu .

Apoi muzica, foarte multa muzica, pe mine muzica ma face sa trec peste orice moment si ma gandesc ca poate si Cristina este o adepta a servirii de muzica dimineata, la pranz si seara, iar in ultimul rand creativitate la maxim, am incredere ca vei trece fara probleme peste aceasta mica incercare !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!