Taxa pe benzina impulsioneaza conversiile pe GPL!

Taxa pe benzina impulsioneaza conversiile pe GPL!

 Instalatii GPL

Taxa pe benzina impulsioneaza conversiile pe GPL!

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca Romania sta prost la capitolul infrastructura rutiera, avand putini km construiti comparativ cu alte state europene. Potrivit unui raport al Consiliului Concurentei, Romania are autostrazi scumpe, putine si aproape niciodata terminate la timp.

Dar autoritatile s-au gandit ca banii pentru autostrazi trebuie sa-i scoata tot de la contribuabili, astfel incat  la 1 aprilie 2014, vor introduce taxa de 7 eurocenti pentru fiecare litru de benzina sau motorina, iar accizele vor creste in functie de inflatie ceea ce va duce la scaderea consumului de carburanti traditionali.  Noua taxa pentru drumuri va creste pretul carburantului peste pragul psihologic de 6 lei.

In conditiile actuale, romanii se vor orienta catre combustibili alternativi, in speta GPL, ori vor prefera mersul cu mijloacele de transport in comun. Alimentarea cu GPL a devenit solutia salvatoare pentru multi dintre soferii care au autoturisme pe benzina. GPL-ul este jumatate din pretul  benzinei, iar aceasta proportie se mentine de peste 10 ani, cheltuielile cu transportul fiind la jumatate. Cu noile instalatii GPL secventiale se pare ca performantele motorului raman aceleasi, practic nu veti simti nici o diferenta.

In ceea ce priveste siguranta, producatorii ne asigura ca rezervoarele de GPL sunt construite dintr-un aliaj special de 20 ori mai rezistent la strapungeri decat rezervoarele de benzina. Investitia initiala cu montarea unei instalatii GPL se amortizeaza rapid in 10.000-15.000 km numai din diferenta de cost benzina-GPL.

Supergaz Fuel System este importator exclusiv pentru marcile Compact si Zenit PRO, avand electronica produsa de catre Autronic Italia. Accesand website-ul www.supergaz.ro puteti vizualiza reteaua de distribuitori din toata tara, existand optiunea alegerii orasului dorit pentru montarea unei instalatii GPL potrivite pentru nevoile fiecaruia.  Instalatia GPL Compact este dedicata motoarelor cu 4 cilindri, in timp ce instalatia GPL Zenit PRO este dedicata motoarelor puternice de 6 si 8 cilindri. Supergaz detine 2 service-uri GPL in Bucuresti si o retea de distribuitori in continua dezvoltare in toata tara.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!