Suntem atât de naivi

Suntem atât de naivi

Nu este doar un gand spus asa la intamplare, este o realitate si o vad in fiecare zi in jurul meu. Persoane de la care am pretentii se lasa inselati de tot felul de zvonuri, barfe si lucruri auzite la coltul strazii, ulterior sunt si revoltati cand le spui ca nu au dreptate. Desigur cele mai bune exemple le gasim pe retelele sociale unde spalarea creierelor este foarte productiva, incat nimeni nu verifica anumite informatii pe care le primesc, le dau mai departe sa fie bine.

Nici nu ma mira ca tara asta e condusa de oameni care ar crede orice ce ar citi pe timesnewroman, sau care se gandesc la perfectionarea legilor in folosul lor si nu a celor care i-au votat. Totul pare sa se intample de la coada la cap in tara asta, prostia infloreste, rautatea este la orice colt de strada asteptand un fraier. Traim intre doua generatii, cel putin eu, cea venita din era comunista cu acele preconceptii la care nu vor renunta niciodata, ei sunt de multe ori si cei care voteaza viitorul tarii, al nostru, de ce? pentru ca ei persevereaza, asa cum ii vedem noi cu ideile lor preconcepute merg inainte, in timp ce avem generatia “nu-mi pasa” si cei carora le pasa, dar ghinion cu o floare nu se face primavara.

Generatia “nu-mi pasa” sunt cei care traiesc pentru distractie, nu au timp de pierdut pentru politica si salutari in strada, par doar putin afectati dupa ce “razboiul s-a terminat” ca vitejii de dupa, insa le trece repede, revin la distractia obisnuita, nu le pasa. Mai raman cei prinsi la mijloc, cum ma simt si eu, cei care vor, fac ce pot sa schimbe ceva, insa sunt putini si traim totusi cu speranta ca intr-o zi vom fi suficienti.

Am vrut democratie, insa are un gust amar, nu asta inseamna democratie, ne plangem pe facebook, stam dupa perdele si radem, insa radem de noi, asteptam sa vina cineva sa faca ceva pentru noi, sa schimbe ceva, dar schimbarea incepe mereu cu noi. Ma intristeaza sa vad atat de multi oameni care cred tot ce aud, inghit tot ce li se serveste, dragii mei verificati orice informatie primiti, nu stiti ceva, deschideti o fereastra de internet si intrebati pe google, avem internet de calitate dar ne batem joc de el, asa cum i-am lasat pe altii sa isi bata joc de tara asta, inca o mai fac cu succes, desi in alte locuri se iau si masuri, va rog eu nu mai fiti atat de naivi, luptati pentru visele voastre, lasati deoparte zvonurile, stirile mincinoase, prietenii falsi si cel mai important actionati cand este momentul, nu va plangeti dupa!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There is 1 comment for this article
  1. merisanu carmen at 09:56

    in mode cert suntem exagerat de naivi si creduli ca se va schimba ceva