Dacă tot sunt special, nu renunț! [împotriva cancerului ep.8]

Dacă tot sunt special, nu renunț! [împotriva cancerului ep.8]

 

Am scris la inceputul lunii iulie ca in urma analizelor am primit confirmarea NED (lipsa oricarui semn ca as mai avea ceva de la cancer), insa in acelasi timp am descoperit un anevrism cerebral de aproape 10mm, lucru care m-a taiat putin psihic vorbind, probabil principalul motiv este ca nu mai am voie de fac efort extrem, ceea ce pentru mine insemna sa nu mai alerg pe munti. Acum cateva zile m-am vazut la Bucuresti cu un medic foarte bun pe aceasta nisa dr. Stefanita Dima, caruia i-am povestit ca inainte cu cateva zile sa aflu de existenta acestui anevrism am alergat la o cursa verticala in Ceahlau.

Practic am alergat cu o bomba la cap, noroc ca de aproximativ doua luni, nu mai fortez deloc ritmul peste limitele suportate de organismul meu, iar asta o verific in permanenta cu ceasul de la Polar M430, teoretic alerg cu cap fara a da posibilitate organismului de a produce aciditate, de multe ori aceasta aciditate sta la baza bolii,  in cazul meu cancerul. Deci pot spune ca intr-un fel cand am alergat in Ceahlau, echipa de la Polar mi-a salvat viata, insa oricum pulsul a fost destul de sus pe urcare.

Fac o scurta paranteza pentru ca multi nu au prins primele episoade, in 2014 am primit vestea ca am lupus cutanat, 2 ani mai tarziu cand semnele bolii au cam trecut prin sport si cateva suplimente am primit vestea ca am cancer al mucoasei bucale (o forma rara), in aceasta a doua lupta am pierdut tot nodulul de 56 ganglionii de la gat de pe partea stanga, toata vena jugulara interna, nervul spinal, muschiul sternocleidomatoidian, iar din gura: o parte din bolta palatina pe stanga, valul palatin pe stanga, muschi obraz stanga, os maxila stanga si o parte din dantura.

In urma operatiei complexe, nu pot manca decat lucruri mai marunte si asta cu o proteza temporara pe cerul gurii, iar auzul pe urechea stanga este inca redus aproape la jumatate din cauza unei inflamatii. Bun, din februarie pana in aprilie a urmat  o perioada de iradiere in zona fetei si a gatului cu radioterapie, alt chin si totusi in perioada aceea am putut alerga intre 10 si 15km pe saptamana pentru a alerga la maratonul Clujului in cinstea celor care mi-au salvat viata la Cluj.

Dupa doua luni de la incheierea tratamentului de radioterapie, am bifat doua lucruri, am primit din nou NED (no evidence disease) adica nici urma de cancer, iar pe 17 iunie am alergat primul semimaraton (21km) la DHL Maraton dupa operatia din decembrie 2016, desi am senzatia ca la acest semimaraton aveam deja anevrismul cerebral, ma rog nu sunt asa sigur. Dupa aceasta veste buna, a venit si una mai putin buna, faptul ca la examenul RMN pentru zona capului s-a descoperit un anevrism cerebral de 9.2mm.

Daca pana acum am citit toate cele despre cancer si celulele canceroase, acum am trecut la studierea anevrismelor. Recent am fost si la Bucuresti la dr. Dima Stefanita cu care am discutat putin pe seama acestui anevrism, situat se pare la marginea cortexului, lucru care ar facilita si o  interventie chirurgicala, insa cum am citit destule despre riscurile interventiilor chirurgicale, as opta pentru o metoda non-invaziva. Este vorba despre embolizare, o metoda relativ noua care nu este dureroasa, nu presupune niciun fel de taietura sau gaura, insa se foloseste un fir special (coils sau lichide precum onix) . Din prima discutie in cazul meu ar fi necesare 10-12 fire de acest gen, un fir costand in jur de 1000 euro.

Momentan astept din partea doctorului Dima Stefanita o estimare de cost pe cazul meu dupa ce se va discuta cazul in echipa disciplinara la Medlife Bucuresti, cert este un lucru in acest moment am jumatate din aceasta suma si pana la inceputul lui septembrie am timp sa mai strang ceva fonduri cu ajutorul vostru pentru a  face aceasta interventie de embolizare. Deja am promisiuni din partea firmelor Lingemann si Allview care vor dona cate 1000 euro pentru aceasta cauza, iar partea frumoasa este ca dupa aceasta interventie la 24 de ore pot pleca acasa, iar la trei zile dupa interventie pot alerga din nou unde vreau eu .

Despre alergare sunt voci care au spus ca am exagerat, ei bine nu, nu am facut acest lucru, am pornit cu antrenamente pe distante mici, crescand progresiv distantele si alergand doar in limitele organismului meu, fara a trece peste aceste limite pentru a nu produce acid lactic ceea ce inseamna sa dau o sansa cancerului sa revina si ce este mai important mi-am ascultat mereu organismul si am luat pauze considerabile cand organismul a cerut asta.  Alergarea este una din armele mele cu care lupt impotriva cancerului si clar ca m-am intristat cand am aflat ca acest anevrism imi va lua poate cea mai mare placere si arma impotriva cancerului.

Va multumesc pentru mesaje ganduri si donatii, pentru ca m-ati intrebat cum si unde puteti dona am sa las aceleasi conturi aici, iar pentru platforma online se poate dona pe sprijina.ro atat prin SMS sau cu cardul, pentru cei care prefera donatiile direct in cont:

Cadar Robert-Daniel

  •  – Cont LEI – RO20RNCB0054105268050001 deschis la BCR Codlea, Brasov
  •  – Cont EUR – RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) – deschis la BCR Codlea, Brasov
  •  – paypal : paypal.me/CadarRobert
  •  – online cu plata singulara sau lunara pe platforma online GoGetFunding

Si chiar daca nu m-am implicat in organizarea crosului de duminica si Stefan a pus totul la cale, poate vreti sa ne vedem la acest cros organizat pentru mine chiar duminica 23 iulie la Brasov , aici aveti toate detaliile evenimentului creat pe facebook -> https://www.facebook.com/events/1622146587819207 . Va multumesc ca imi sunteti aproape, lupt in continuare impreuna cu voi!

Orice redistribuire a acestui articol catre prietenii si apropiatii vostri ajuta! Multumesc!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!