Spectacolul iHamlet deschide Festivalul Amural

Spectacolul iHamlet deschide Festivalul Amural

Spectacolul de teatru multimedia iHamlet al asociației Punctart din București deschide în acest an Festivalul Vizual Amural din Brașov. Experiența teatrală dedicată în principal adolescenților va avea loc pe 31 august, de la ora 19, la Centrul Cultural Reduta din Strada Apollonia Hirscher 8. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar cei prezenți la spectactol se vor bucura de un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii.

Găzduit de Teatrul Excelsior din București în stagiunea din acest an, spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H, un adolescent aparent obişnuit, este uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări. O avalanșă de emoții, sunete, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius, într-un univers multimedia fabulos cu proiecții holografice pentru a construi un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu și coordonat de Smaranda Pasnicu. Coregrafia şi mişcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu asigură proiecția video și luminile, iar sunetul este un concept interior8.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști profesioniști. Astăzi Punctart este o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat, cu produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate prin utilizarea noilor tehnologii.

Festivalul Vizual Amural se construieste an de an ca centru al artelor vizuale în aer liber. Acesta va avea loc în perioada 31 august – 3 septembrie, pe strada După Ziduri din Brașov.

Durata spectacolului: 75 de minute

Parteneri: Teatrul Excelsior, British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală

Sprijinit de Uniter

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!