Special – Interviu cu campionul naţional la dans sportiv, Rareş Cojoc

Special – Interviu cu campionul naţional la dans sportiv, Rareş Cojoc

Rareş Cojoc

Rareş Cojoc – Interviu

Cum a fost Campionatul de la Sibiu, cat de puternici au fost concurentii?

In primul rand, as vrea sa le multumesc organizatorilor si sa-i felicit pentru buna organizare si desfasurare a acestei editii a campionatului national. Tot cu aceasta ocazia as vrei sa felicit toate perechile alaturi de care am fost in finala. A fost o onoare pentru mine sa dansez printre cei mai buni din Romania, in cea mai puternica finala de pana acum. Asa cum am spus, nivelul a crescut enorm, iar diferentele dintre perechi devin din ce in ce mai fine.

 Ai avut emotii?

Am avut emotii mai mari ca niciodata. Sunt o persoana foarte emotiva si sensibila, dar nu vad ceva rau in asta. Ma bucur ca emotiile au fost constructive si m-au ajutat sa traiesc la intensitate maxima castigarea titlului.

Cum reusiti sa treceti peste emotii, cum reusiti sa va concentrati asupra dansului atunci cand toata sala scandeaza numele vostru?

Nu trebuie sa treci peste emotii. Emotiile te motiveaza, sunt parte din joc, intotdeauna. Atunci cand nu am emotii, parca ma plictisesc de mine dupa 2 runde :). Desigur, trebuie sa ramai foarte concentrat, dar nu numai pe ring atunci cand lumea scandeaza numele tau, dar pe toata durata concursului. Pe mine unul, publicul ma ajuta. Deci ,cu cat publicul face galagie mai mare cu atat reusesc sa ma ‘concentrez’ mai bine la dans si sa obtin o performanta mai buna.

Care au fost momentele din competitie unde ati avut dificultati (in dans).

In prima runda, ca intotdeauna. Urasc prima runda, dar orice concurs are un inceput la care, evident, trebuie sa participam. Faptul ca in prima runda nu reusesc sa dansez la capacitate maxima ma motiveaza si mai mult. Evolutia mea intr-un concurs este in general graduala. Am descoperit ca am mai multe viteze :) .

Ce ai simtit cand ai aflat ca esti campion national?

Este un sentiment greu de descris, aparte. Sunt cele mai frumoase momente din viata unui sportiv. In fiecare an, emotiile sunt tot mai mari, iar satisfactia de la sfarsitul concursului este pe masura. Sunt un adevarat luptator si imi place sa castig tot. Important este sa ramai modest in fata victorie si sa-ti vezi in continuare de treaba.

Ce inseamna pentru tine acest titlu?

Sunt mandru ca am reusit sa castig al 13-lea titlu consecutiv cu 3 partenere diferite. Este ca o recunoastere a tuturor sacrificiilor pe care le-am facut de-a lungul anilor. Este plata pentru munca depusa, este ceva care ma indeamna sa continui si care-mi spune ca merita.

De cand dansezi cu Tatiana?

Am inceput sa dansez cu Tania in septembrie

Cum a fost despartirea de vechea partenera, cu care ai participat la atatea competitii?

Sincer, nu ma asteptam sa-mi schimb partenera de dans. Spun asta, pentru ca relatia mea cu Kasia era o relatie solida, bazata pe multa incredere, ambii provenind din aceeasi lume, cu idealuri aproape identice. Dar, din pacate soarta mi-a dictat pentru a doua ora schimbarea partenerei din cauza diferentei de inaltime. Dupa o matura chibzuinta impreuna cu antrenorii nostrii am decis ca terminarea parteneriatului este cea mai buna solutie, pentru amandoi.

Cum se desfasoara antrenamentele voastre?

In general, ma antrenez 4-5 ore in fiecare zi. Cand sunt alaturi de antrenorii mei, stam toata ziua in sala de dans. Incerc sa dobandesc tot timpul un nivel de pregatire fizica, tehnica si psihologica mai buna. Recent, am decis sa fac pe langa dans si balet. Desigur, tot pentru perfectionarea dansului. Cred ca ma ajuta foarte mult pentru a obtine o pozitie frumoasa si flexibilitate. Antrenamentele trebuie sa fie diversificate si bazate pe calitate si nu cantitate. Pentru mine asta este reteta optima.

Cum te recuperezi dupa o competitie?

Intr-adevar fiecare competitie te oboseste foarte mult. Atat competitia in sine, cat si pregatirea pentru acea competitie. Sa nu mai vorbim de stres, care este elementul cel mai extenuant. Cred ca 2 zile de pauza sunt benefice pentru orice dansator dupa un concurs important. Cateodata, pur si simplu trebuie sa iesi din rutina, iar atunci cand te intorci in sala de dans te simt mult mai creativ si dornic de munca.

Mai ai timp liber? Daca da, ce faci in timpul liber?

Desigur, timpul liber imi este limitat, dar ziua este lunga si daca esti un om organizat iti gasesti si timp liber. Atunci cand nu dansez imi place sa petrec cat mai mult timp cu prietena mea, impreuna cu care incerc sa fac tot timpul ceva interesant. Am reusit sa-mi delimitez foarte bine viata de sportiv (profesionala) de viata privata.

 Care sunt viitoarele competitii (din urmatoarele 3 luni) la care vei participa?

Dance Masters, Megeve (Franta) si Campionatul European din Germania.

[oqeygallery id=24]

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!