Shoebox 2012 si Marsul Pacii la Sighisoara

Shoebox 2012 si Marsul Pacii la Sighisoara

Shoebox 2012

Marşul Păcii – Sighişoara, 5 decembrie 2012, între orele  11.00-12.30

 La iniţiativa Liceului Tehnologic nr. 1, cu sprijinul Colegiului Naţional Mircea Eliade, Liceului Teoretic Joseph Haltrich şi Liceului Tehnologic nr. 2, Fundaţia Veritas şi Fundaţia Beraca la Sighişoara a fost organizat MARŞUL PĂCII. Acţiunea se înscrie în Campania „Sergiu Ardelean” la care Municipiul Sighişoara este parte, dar şi a Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”.

 Principalele obiective ale acţiunii:

 • – Sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei tinerilor vizavi de consecinţele actelor violente în şcoli şi familie
 • – Determinarea tinerilor să adopte o atitudine non-violentă şi să se implice responsabil în soluţionarea conflictelor

Traseul marşului: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” – Primărie ( unde vor primi felicitări şi mulţumiri din partea Primarului municipiului – Colegiul Naţional „Mircea Eliade” – Liceul Tehologic nr. 2, Liceul Tehologic nr. 1- Parcul Central.

Participanţii vor avea steguleţe cu inscripţia „Iubeşte-mă  fără durere”, fiecare şcoală/organizaţie participantă având un Drapel al păcii personalizat. La finalul marşului din Parcul Central se vor aprinde lumânări şi s eva ţine un moment d ereculegere în memoria victimelor violenţei.

 ____________________________________________

„Shoebox” 2012 la Sighişoara

Municipiul Sighişoara s-a alăturat Campaniei „Shoebox” din anul 2011, succesul inregistrat dovedind, o dată în plus,  generozitatea si dragostea de aproape a sighişorenilor.

Campania „Shoebox”, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, este o iniţiativă de ajutare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau sărace.

Destinatarii au vârste între 2 şi 18 ani.
Începând din 2007, numărul oraşelor participante a crescut astfel încât în acest an, Campania „Shoebox” se desfăşoară în 12 oraşe: Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Sighişoara, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa, Sibiu, Zalău, Timişoara, Galaţi şi Tulcea.

În acest an pachetele vor fi colectate în data de  14 decembrie 2012, între orele 09-19,00 cu participarea activă a Casei de Cultură şi a Muzeului de Istorie,  instituţii aflate sub autoritatea Municipiului Sighişoara.

Cadourile le vor fi împărţite, prin grija municipalităţii, copiilor nevoiaşi din Sighişoara, în săptămâna 17-21 decembrie.

Experienţa anilor trecuţi ne face să fim încrezători în participarea numeroasă a oamenilor generoşi: persoane fizice, unităţi de învăţământ, organizaţii non guvernamentale din Sighişoara dar şi din împrejurimi, Sighişoara, fiind şi în acest an, singurul oraş din judeţ în care se organizează această campanie de suflet.

Detaliile campaniei „Shoebox” sunt preluate de pe website-ul www.shoebox.ro.
Participanţii la campanie sunt rugaţi să pună într-o cutie câteva lucruşoare – nu neapărat noi – (cum ar fi haine, jucării, cărţi de colorat… chiar şi dulciuri) iar cutia va ajunge la un copil nevoiaş. Da, e vorba de un efort mic, însă cadoul va aduce cu siguranţă un zâmbet pe faţa unui copil sărman.
Pentru a participa la această campanie aveţi nevoie de:

 • * o cutie goală de pantofi, cu capac
 • * hârtie de împachetat cadouri.
 • * foarfecă sau cutter
 • * timp şi bani pentru procurarea lucrurilor
 • * răbdare

Se învelesc în hârtie cutia şi capacul ei, separat, apoi se pun în cutie darurile:

 • * dulciuri (ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (de exemplu banane, portocale, iaurt)
 • * articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice altceva
 • * jucării potrivite pentru vârsta copilului
 • * produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş etc.
 • * articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
 • * poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat un obiect decorativ (mulţi dintre ei nu au nici măcar curent electric)
 • * orice alt cadou de care s-ar putea bucura copiii
 • * o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia

Repetăm rugămintea să nu puneţi în cutii alimente perisabile (portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă).
Capacele se vor lipi pe cutii la locul colectării, atunci când se vo lipi şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care este pregătită cutia.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!