Saptamana Medievala in Orasul Coroanei

Saptamana Medievala in Orasul Coroanei

Saptamana Medievala

 “Saptamana Medievala in Orasul Coroanei” care se va desfasura in perioada 1- 3 noiembrie 2013 – La Cetatea Brasov

Începutul lunii noiembrie subliniază emoțiile de toamnă în Cetatea Brașovului cu un eveniment specific medieval, un festival dedicat familiei cu acces gratuit la toate actvitatile. Tabara de cavaleri, lupte interactive, atelier de tras cu arcul, atelier de dans medieval si povesti stravechi rostite de Nobilul Ioan.

Hanul special amenajat intr-unul din bastioanele Cetatii va aduce produse specifice sezonului cu gust de toamnă: diverse sortimente de vin fiert, țuică fiartă, specialități tradiționale gătite la grătar și la ceaun. Zona de piață medievală aduce la vânzare murături de casă aduse direct din beciul bunicii, brânzeturi, miere, gemuri, zacuscă, turtă dulce, plăcinte și prăjituri de casă, pâine coaptă pe vatră .O altă zonă va fi acoperită de meșteșugarii cu decorațiuni de toamnă și accesorii realizate manual.

Fiind un festival dedicat familiei nu putea lipsi grădinița culturală, unde cei mici pot face cunoștință cu tradiția și vor putea participa gratuit la ateliere de păpuși, jucării din lemn, pictură pe sticlă și lemn, icoane.
Vor fi și jocuri pentru copii, turnir cu căluți din lemn și costume medievale si duminica Teatru de Papusi. Copiii talentati de la Scoala Gimnaziala Nr. 12 si Liceul Honterus vor avea in fiecare zi scena la dispozitie pentru a realiza spectacole care sa-i incante pe parinti, bunici dar si pe ceilalti participanti: recital chitara clasica, recital vioara, balet, Street dance, cor, etc.  Directorii celor doua institutii Dna. Wusinczky Delia si Dl.  Wagner Helmuth sustinatori ai culturii si-au adus aportul pentru promovarea tinerelor talente aratandu-si sprijinul in demararea acestei colaborari. Elevii mai mari vor realiza si o expozitie de fotografii si invatand mestesugurile de la artistii Asociatie Creatorilor de Arta Populara din Brasov, ii vor invata la randul lor pe elevii mai mici.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 01 noiembrie la ora 17.00 iar programul se va desfasura sambata si duminica intre orele 11:00 -21:00.
Sâmbătă va fi un program folcloric arhaic multicutural, fiind invitate mai mult etnii din Brașov. Un spectacol ce va aduce culoare, costume populare și tradiție.

Duminica va fi turnir cu cai un show nou, pentru prima dat in brasov tras cu arcul de pe cai – o scena de lupta spectaculoasa si un element inedit – caii dresati vor trece prin foc.

 Spectacolul se va inchide cu o coregrafie pe tema Medievala prezentata de Baletul Oficial (balerinii de la Opera Brasov) care se numeste “Destinul” si cu foc.

 O alta activitate in premiera va fi ‘’Porti deschise catre comori” concurs de tipul „Treasure Hunting” care functioneaza astfel:

Vrei sa castigi un super premiu? Un week-end la Bran pentru toata familia si acces gratuit in Castelul Bran? – completeaza tabelul de mai jos cu stickerele pe care poti sa le iei de la diversele activitati care vor avea loc in cadrul festivalului Saptamana Medievala in Orasul Coroanei. Mecanismul de concurs este simplu:

  •  Mai intai trebuie sa ai aceasta harta – o ai, felicitari!
  •  Apoi trebuie sa completezi toate campurile de mai jos
  •  Urmeaza partea cea mai frumoasa: fa-ti rost de sticker prin participarea la aceste activitati! Vestea buna este ca din 15 activitati, trebuie sa ai lipte doar 10 stickere: 2 stickere de la luptele medievale
  •  Cauta-l pe nobilul Ioan, 2 stickere de la tras cu arcul la tinta, 1 sticker de la atelierul de dans al domnitelor, 1 sticker de la Regele Ciolanelor, 1 sticker de la atelierul de papusi, 1 sticker de la atelierul de realizat jucarii din lemn, 1 sticker de la pictura pe lemn, 1 sticker de la atelirul de invatat lupte, 1 sticker de la ansamblul grecesc, 1 sticker de la ansamblul romanesc, 1 sticker de la domnita Andreea imbracata in mov pe care o gasesti in Cetate, 1 sticker de La Han (bastionul terasa din dreapta intrarii in cetate), 1 sticker de la standul cu recuzita medievala
  • Dupa ce ai lipit cele 10 stickere depune harta in cufarul dorintelor de la baza scenei
  •  Duminica ora 19:00 va avea loc extragerea si poate o sa castigi premiul cel mare!!! Succes!!!

flyer int v2

Organizatori : Bonima – the events company cu sprijinul AFCN, APDT, DWK.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!