Rock’n’Film la TIFF Sibiu 2014

TIFF Sibiu 2014

Rock‘n’Film la TIFF Sibiu 2014

Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce anul acesta la Sibiu o secțiune specială de teme muzicale,. Filmele dedicate unor mari personalități din lumea rock-ului vor rula în Bohemian Flow. Startul este dat chiar în prima zi de festival, de o peliculă 3D cu și despre Metallica. Filmul revoluționar Metallica: Through the Never prezintă imagini filmate în timpul concertelor live ale formației, considerate un icon rock al anilor ’80-’90. Materialele originale fac parte integrantă dintr-o poveste de sine stătătoare, despre unul dintre fanii artiștilor.

Joi, TIFF trece la muzică country și aduce pe ecran legenda genului, Johnny Cash.  Filmul Walk the line este structurat ca un flashback extins, declanşat când Cash se pregăteşte să apară pe scenă pentru extraordinarul său concert de la închisoarea Folsom. Pentru rolul din acest film, în care o întruchipează pe iubita lui Cash, Reese Witherspoon a obţinut Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

Pe Kurt Cobain îl sărbătorim vineri, tot în Bohemian Flow. La 20 de ani de la moartea artistului, TIFF îi dedică întreaga zi solistului trupei Nirvana. Două proiecții speciale sunt programate în această zi – Kurt and Courtney vorbește despre dependența de droguri a lui Kurt Cobain și a soției sale, Courtney Love, dar și despre diversele teorii ale conspiraţiei din jurul morţii artistului. În Kurt Cobain: About a Son, regizorul A.J. Schnack foloseşte interviurile înregistrate de jurnalistul muzical Michael Azerrad pentru cartea Come as You Are: The Story of Nirvana. Cele două proiecții vor fi urmate de un afterparty în Bohemian Flow, unde iubitorii genului vor asculta, desigur, și mai mult Kurt Cobain.

În secțiunea specială Film din cadrul TIFF va mai rula și Ray, deținător al unui premiu Oscar, dar și Shine a Light, o proiecție în regia lui Martin Scorsese, despre legendara formație Rolling Stones.

Cea mai importantămanifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

Prezentat de: Allianz Țiriac

Sponsor principal: Raiffeisen Bank

Parteneri: Ibis Hotel, Buonavista Banqueting, Getica OOH, Kulinarium, Lili`s, Urban View Media, Atrium Cafe Bistro & Art, Lucas Sandwich, Assault Security, Portocalia, Habitus, Teatrul Gong, Bohemian Flow, Complexul Național Muzeal Astra.

Maşina oficială: Ford, prin Genius Cars.

Parteneri media: ProTV, ProFM, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Zile și Nopți, Ora de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, De toate pentru toți, Raluca și Răzvan, Sibiu News, Sibiul.ro, Profil Cultural, Mesagerul de Sibiu, Ultimul ceas, Brylu.ro, Cemerita.ro, inoras.ro, Go FM.

Parteneri de promovare: Cameleon PR&Events, Sibiu Media Center.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!