Restaurant Sub Tâmpa – ceva nou în Brașov!

Restaurant Sub Tâmpa – ceva nou în Brașov!

De mai bine de un an am observat cum locația Casa Pădurarului care este chiar sub Tâmpa lângă locul de unde se poate lua telecabina spre Vârful Tâmpa, se transformă încet, încet în altceva, nu am știut cine a preluat locația și nici ce planuri are cu ea, însă alergând în fiecare săptămână pe lângă ea, mă gândeam că poate într-o zi am să mă pot opri după alergare, sau pe seară să ies cu iubita la o cină în oraș și se pare că visul acesta nu era chiar un vis.

Familia Șoneriu, gazdele noi locații care se numește Restaurant Sub Tâmpa, au făcut sâmbătă 13 ianurie o deschidere soft la care am fost invitat și trebuie să recunosc că am rămas foarte uimit de cum arată locația acum, nici nu mai țin minte cum arăta vechea locație, dar Restaurant Sub Tâmpa are două saloane în partea de jos, iar la etaj încă un salon, toate cele trei saloane sunt amenajate cu gust.

Nu am intrat în bucătărie, însă meniul este o combinație interesantă de nou și vechi, în mare parte rețetele preparatelor sunt luate parcă din bucătăria românească uitată și aduse în ciuda preparatelor europene, să notăm totuși că vorbim de rețete din bucătăria neo-tradițională din Transilvania. Aceste rețete autentice românești redescoperite și reinterpretate de către Chef Mădălina Santa îi vor încânta pe cei care vor trece pragul Restaurantului Sub Tâmpa, mai ales ca în următoarea perioadă zi de zi vor fi adăugate doua-trei preparate noi.

Poate partea care îmi place cel mai mult este că restaurantul este aprovizionat doar de la producători locali din județul Brașov, oameni ale căror povești nu ar fi rău să le afle toți cei care vor gusta din bunătățile restaurantului. De asemenea mi s-a părut foarte tare strategia restaurantului pe partea de risipă a mâncării, aducând probabil în România primul restaurant care adoptă principiul “zero food waste restaurant” adică nimic nu se pierde în bucătărie.

Abia aștept să revin în noua locație în perioada următoare, odată cu primăvara în stânga intrării în restaurant va fi amenajată și o terasă unde vom putea servi un fresh excelent după alergare sau o cafea după o plimbare. Mai jos o parte din meniul restaurantului, mai multe fotografii și informații despre locație puteți găsi și pe pagina de facebook a restaurantului.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!