Red Bull Romaniacs – cel mai spectaculos Prolog din ultimii 10 ani

Red Bull Romaniacs – cel mai spectaculos Prolog din ultimii 10 ani

Red Bull Romaniacs

Red Bull Romaniacs – cel mai spectaculos Prolog din ultimii 10 ani

  •             2 iulie, ora 17.30, Bd-ul Coposu, Sibiu
  •             peste 365 de rideri din 40 de țări luptă pentru a ajunge în finala  Prologului
  •             revin wall-ride-urile (obstacolele în formă de evantai)

               Anul acesta se împlinesc zece ani de când Red Bull Romaniacs a schimbat modul în care fanii privesc enduroul extrem. Prologul din centrul Sibiului a devenit cartea de vizită a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, iar competiții de pe întreg globul și-au schimbat forma incluzând în ultimii ani și acest show pentru fani. Obstacole pe care le-ați văzut prima dată la Prologul Red Bull Romaniacs sunt acum puncte de atracție la competiții cum ar fi cele de endurocross din SUA.

               În 2013 Prologul (finala) va debuta la ora 17.30, cei mai rapizi rideri din calificări urmând să se lupte pe obstacolele creionate de Andy Fazekas și echipa sa  de la Crazy Bike Sibiu. Pentru ediția cu nr.10, la cerea fanilor, traseul de Prologul a fost îmbogățit cu așa numitele wall-ride. Este vorba de obstacolele în formă de evantai care se succed și care perimt publicului să îi vadă mult mai aproape pe rideri. Deși spectaculose, aceste wall-ride-uri s-au dovedit adevărate capcane, în 2008, devenind extrem de alunecoase  în urma ploii. Vom vedea cine se va impune pe traseul care înglobează peste 15 obstacole menite să ofere fanilor o idee asupra dificultăților pe care riderii le vor întâmpina în cele patru zile de off-road extrem.

               Conceput pentru a face un adevărat show urban Prologul are însă și o miză din punct de vedere sportiv. Mai precis, concurenții trebuie să aibă grijă pentru că în urma clasamentului din centrul Sibiului se stabilește ordinea de start pentru prima zi de off-road.

               La clasa Pro (clasa cu cel mai dificil traseu din concurs) duelurile de la Prolog vor rămâne cu siguranță în istoria enduroului extrem. Datorită evoluțiilor spectaculoase din ultimii ani, Graham Jarvis (Marea Britanie), Jonny Walker (Marea Britanie), Chris Birch (Noua Zeelandă), Andreas Lettenbichler (Germania) sunt deja starurile Prologului. Totuși, atenția la clasa Pro va fi focusată și pe Wade Young (Africa de Sud), Ivan Cervantes (Spania) sau Cristobal Guerrero (Spania). Debutanți, în cel mai dificil raliu hard enduro din lume, toți trei vor să impresioneze publicul român.

               Ivan Cervantes (5 titluri mondiale în enduro clasic) : ”Îmi este teamă de navigația pe GPS pentru că nu am mai concurat până acum în astfel de circumstanțe, însă până voi ajunge în munți mă voi bucura de Prolog. Sunt un show man și vreau să fac spectacol în Sibiu.”

Un scurt remeber al celui mai apreciat obstacol de către fani : http://www.youtube.com/watch?v=aXo_e9buLww

Program Prolog 2 iulie

  • Calificări clasa Hobby Single – 09:00
  • Calificări clasa Hobby Team – 10:00
  • Calificări clasa Expert Single – 11:00
  • Calificări clasa Expert Team – 12:00
  • Calificări clasa Pro – 13:00
  • Calificări clasa Rookie – 13:30
  • Finala tuturor claselor – 17.30

* Nota  informativa !

Potrivit avizului favorabil nr. 36687 din data de 12.06.2013 obtinut de Clubul Sportiv Adrenalin si Clubul Sportiv Crazy Bike Sibiu pentru amplasamentul Prologului Red Bull Romaniacs 2013 de pe bulevardul Coposu, obstacolele, citez, “nu vor afecta in niciun fel zidul Cetatii sau aleea de sub zid”. Pe intreaga lungime a zidului, structurile din lemn nu ating in niciun punct constructia. Punctele de sprijin au fost prevazute cu tampoane de cauciuc de 3-5 centimetri tocmai pentru a proteja zidul. Este al 10-lea an in care Prologul Red Bull Romaniacs are loc pe bulevardul Corneliu Coposu si cel de-al doilea an in care Prologul este construit pe aleea de sub zidul Cetatii. Toate manifestarile organizate pana acum de cele doua cluburi s-au incheiat fara niciun fel de daune aduse carosabilului, zidului, aleilor sau spatiilor inconjuratoare. Prologul este cea mai spectaculoasa si mai mediatizata etapa a raliului de hard enduro fiind prezentat si cunoscut in peste 100 de tari tocmai pentru unicitatea sa, fiind singurul eveniment de hard enduro din lume care se desfasoara in centrul unui oras. Organizatorii vor lua absolut toate masurile ca amplasamentul sa nu fie afectat in niciun fel.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!