Puterea de a dărui

Puterea de a dărui

Am ales un subiect sensibil oarecum, pentru ca avem puterea de a darui insa multi dintre noi o folosim doar la nevoie sau cand este o situatie de urgenta. Intre a arata bunatate sau rautate, alegem mereu rautatea, ati incercat uneori cand situatia indica faptul ca veti raspunde cu rautate sa reactionati altfel? sa reactionati cu bunatate? uimirea celor din jur este absolut socanta, insa astfel de lucruri se intampla rar.

Mereu mi-a placut sa daruiesc, sa fac pe samariteanul, nici dupa ce m-a atacat boala cu care ma lupt nu am incetat sa fac asta, ba chiar m-a motivat sa o fac si mai des, in fiecare zi apar in calea mea situatii in care pot ajuta si o fac pur si simplu fara sa ma gandesc, fara sa astept ceva in schimb. Asa am fost mereu dar din cauza vietii agitate si pe repede inainte nu am observat ca primesti inapoi ceea ce oferi. Poate cel mai evident pentru mine a fost sa observ asta in decembrie 2016, atunci cand mii de oameni s-au mobilizat si mi-au scris, au donat, au fost alaturi de mine, am simtit cum un bulgare urias de bunatate s-a rostogolit peste mine.

Eram inca in stare de soc oarecum, aflasem ca am o forma rara de cancer, dar aceasta ploaie de bunatate care s-a abatut asupra mea m-a facut sa ma simt puternic, poate cel mai puternic om impotriva acestei boli, am simtit ca renasc din nou, este un sentiment greu de descris in cuvinte, trebuie trait, simtit de fiecare dintre noi. De cand am simtit aceasta ploaie s-au intamplat multe lucruri, am putut sa observ oameni pe care ii credeam langa mine cu adevarat insa erau falsi, jucau doar un rol ieftin de cuvinte in fata mea, am vazut oameni care erau exact asa cum ii stiam, dar suprinzator am vazut si simtit bunatatea unor oameni care nu stiau nimic despre mine si nici eu despre ei, din nou socant pentru mine.

Spuneam ca bunatatea se intoarce indiferent de forma ei si eu am mi-am sustinut mereu ideea de a da macar 10% din ce primesti inapoi, asta pentru ca la randul tau vei primi din nou inapoi bunatatea asta inzecit, nu vorbesc doar de bani, ci de o fapta buna, orice care are la baza bunatatea. Va dau si un exemplu, de Craciun am aflat povestea trista a unui om care nu-si permitea niciun fel de cadou, asa ca am luat eu rolul de Mos Craciun si sa spunem ca a avut un Craciun frumos, a primit un cadou pe care nu-l astepta, aplicand regula de mai sus, cand daruiesti bunatate si nu astepti nimic in schimb, a doua zi de Craciun am primit si eu un cadou asa de vreo 700 de euro de la o persoana pe care nu o cunosc, nu stiu cine este, insa mi-a raspuns cumva printr-o minune la bunatatea mea.

De donatii nu stiu daca pot vorbi, in Romania nu prea exista educatia de a dona care oarecum este legata si de ideea de voluntariat, iar adevarul este ca nici nivelul de trai nu prea incurajeaza asta, totusi eu chiar si dupa ce m-am imbolnavit am incercat sa ajut si material si pe cei care chiar nu aveau nimic, din acel putin al meu am daruit sa zicem acel 10%. Ce este trist e ca multi din cei care isi permit sa daruiasca nu o fac, ei cred ca asa este normal si de multe ori cei care au putin, daruiesc din putinul lor. Bunatatea este un dar si se pare ca nu il are toata lumea.

Tu cand ai daruit ultima oara? cand ai donat ultima oara pentru cineva?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There is 1 comment for this article