Putem încuraja elevii să practice mișcarea în aer liber!

Putem încuraja elevii să practice mișcarea în aer liber!

Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, și Valeria Răcilă van Groningen, campioane olimpice ale României – au vizitat astăzi 4 mai școlile din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul OMV Petrom Semimaratonul București, care se va desfășura în perioada 13-14 mai. Campioanele olimpice au fost însoțite de către Oana Năstase, director general Bucharest RUNNING CLUB.

Delegația a vizitat două licee din București, Școala Generală 112 și Liceul Dante Aligheri. Vizitele în școli fac parte din misiunea Bucharest RUNNING CLUB de a educa și a încuraja elevii de a practica mișcare în aer liber. Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenței pozitive asupra sănătății (beneficiu generic al sportului) dar și prin faptul că se practică în aer liber și poate fi practicata împreună cu părinții, permițându-le acestora să devină copii mai sănătoși, mai fericiți și mai încrezători.

Cursele Copiiilor  sunt concepute în spiritul de fair play și vor fi organizate în mod necompetitiv, pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor.  Sâmbătă, 13 mai vor avea loc starturile Cursei Copiilor  McDonald’s la care pot participa toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze sâmbătă, 13 mai, la Cursa Adolescenților Erasmus + pe o distanță de 2,5 km.

Despre delegația Bucharest RUNNING CLUB

Ana Maria Brânză este scrimeră, vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro, de două ori campioană mondială pe echipe (2010, 2011) și de șapte ori campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe). A câștigat de-a lungul carierei 14 turnee de Cupa Mondială și a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007–2008, 2008–2009, și 2012–2013.

Loredana Dinu este scrimeră,campioană olimpică la Jocurile olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015), tot pe echipe.

Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului Internațional București Petrom și Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.

Oana Năstase-director al Bucharest RUNNING CLUB și Finactiv Communication; din 2015 este communication & corporate affairs consultant al Băncii Mondiale; are o experiență importantă în companii multinaționale și peste 15 ani de experiență în project management și business  communication; este mentor în cadrul PWN România din 2013; deține un EMBA la Asebuss &Washington University.

Sponsori OMV Petrom Semimaratonul București: OMV Petrom-sponsor principal, Volkswagen-sponsor gold și masină oficială, adidas – sponsor tehnic, Scholl- sponsor Ștafetă, Vodafone-Sponsor Cursa Populară și partener comunicații, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor,  Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficială, Isostar – energizantul oficial, Mega Image- Refreshment Point Sponsor, Ciuc Radler, Magneziu + B Complex, City Grill, World Class, Regina Maria- partner medical, Global Relocation Services.

Parteneri media: TVR, TV City, Europa fm, National TV, N24, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Revista Ioana, Gazeta Sporturilor, News.ro, In Your Pocket, Media TRUST, Waze. Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, SMURD, Agenția Erasmus+, ANPCDEFP, Reprezentanța Comisiei Europene-parteneri Cursa Adolescenților.

ONG-uri asociate și recomandate OMV Petrom Semimaratonul București: Pădurea Copiilor, Concordia, Fundația Olimpică Română,Hope&Homes for Children Romania, Hospice Casa Speranței,Touched Romania, Light into Europe, Asociația Little People, United Way, Help Autism, Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, “Alerg pentru Robert Cadar”, Ajungem Mari,Fundația Star Storage, Special Olympics Romania,Crucea Roșie România,Fundația Renașterea, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Pachamama, Let’s Do it, Romania, Plantăm Fapte Bune, Asociația Câștigă Viață, World Vision, Asociația The Social Incubator,Fundația Regina Maria,Programul Win For Youth.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There is 1 comment for this article
  1. Enache Alexandra at 23:37

    Mi se pare o initiativa foarte misto. Multi dintre oamenii din ziua de astazi refuza sportul sub orice fel. Astfel pot fi combatute numeroase boli ce apar din cauza sedentarismului, promovand odata o viata sanatoasa si echilibrata.