Plățile online sunt atât de simple

Plățile online sunt atât de simple

Am intrat in 2018 si procentul celor care fac plati online creste in fiecare an si totusi exista persoane care isi pastreaza inca mentalitatea aia comunista, ca nu pot sa-i spun in alt mod, este o lipsa de incredere bazata pe nimic concret, doar pe vorbe si barfe cu vecina de la patru care a auzit ca i-au golit cardul unei batrane pe care avea stranse economiile ei de o viata… pe bune?

Suntem o tara in care televizorul si barfele ne spala creierul si din cauza asta suntem unde suntem si politicienii se lafaie in pensii speciale si in cel mai mare lux si noi ii privim de jos. Cred ca am vreo 7 ani de cand nu am mai platit facturile de gaz, curent, cablu, chirie cu bani cash sau stand la vreo coada, timpul meu e important si nu mi-ar place deloc sa ma vad stand la o coada si 5 minute pentru asa ceva, nu e o pierdere mare 5 minute insa mai pune si iesitul din casa, planurile de mers si platit facturi… neeee… nu e de mine.

Tehnologia nu sta pe loc, de cand avem dispozitive cu recunoastere biometrica (de exemplu amprentele) lucrurile au devenit si mai usoare, cam de anul trecut la mine totul s-a simplificat foarte mult in privinta platilor, cu doua clickuri si o recunoastere de amprenta poti autoriza plati pentru utilitati, poti plati taxe, incarca cartela de telefon cu credit, poti plati parcarea, rovinieta etc etc.

De ce oare in toti acesti ani nu am avut niciun incident? de ce nu mi-a golit nimeni cardul? e simplu, securitatea telefonului tau mobil sa a laptopului este acel ceva care face diferenta, daca nu faci prostii cu mana ta nu vad ce ti s-ar putea intampla. Am cunoscut si eu pe cineva care a mers la un bancomat sa scoata bani si era montat un dispozitiv pe bancomat care copia cardul si filma codul pin, insa acest bancomat era intr-o zona mai rau famata si mai putin circulata, deci luati aminte unde va bagati cardul, oricum asta s-a intamplat acum vreo 2 ani, de atunci nu am mai auzit de cazuri de genul, majoritatea bancomatelor sunt supravegheate video.

Anul trecut am promis ca trec la ING si am facut asta, aplicatia lor de banking este chiar simpatica are multe avantaje pe care un client care foloseste platile online le vede ca pe un avantaj, insa ce se intampla cu cei care vin totusi cu ideile preconcepute gen, nu vreau card, nu imi tin banii pe card, nu platesc online? greu de spus si credeti-ma ca sunt inca multe persoane cu astfel de conceptii. Tu cum faci platile (utilitati, telefon, cablu, chirie) care vin in fiecare luna si bat la usa ta card sau cash?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!