„Plantăm fapte bune în România”revine în județul Iași

„Plantăm fapte bune în România”revine în județul Iași

plantam fapte bune in Romania

Plantăm fapte bune în Româniarevine în județul Iași

Voluntarii vor împăduri 5 hectare în comuna Bălțați

Plantăm fapte bune în România continuă seria  acțiunilor din acest an,  în  județul Iași.  La Bălțați, sunt programate, săptămâna aceasta, acțiuni de plantare pe o suprafață de 5 hectare, în continuarea pădurii  realizate în 2013.

În zilele de 9 și 10 aprilie, echipa  Plantăm fapte bune în Româniaa realizat pregătirea terenului pentru plantarea programată pe 26 aprilie. Intervenția este posibilă cu ajutorul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Iași. Sâmbătă, de la ora 9.30, va avea loc acțiunea de plantare a celor 5 hectare de teren, la care vor participa 400 de voluntari.

“Anul acesta continuăm acțiunea începută în 2013, prin plantarea a 25 000 de puieți de glădiță și sălcioară, pe o suprafață de 5 hectare. Ne bucură faptul că  avem din ce în ce mai mulți colaboratori și că inițiativa noastră este apreciată și susținută. Ne impresionează, totodată, și numărul voluntarilor care doresc să se implice și sperăm că, împreună, vom reuși să construim, prin muncă, un loc mai frumos unde să venim cu drag”, a mărturisit Livia Bibire, coodonator Județean Iași.

 „Plantăm fapte bune în Româniase bucură de sprijinul Direcției  Silvice Iași, principalul sponsor al acțiunii, care a pus la dispoziția plantatorilor 25 000 de puieți de glădiță și sălcioară. Totodată, ne sunt alături Primăria Comunei Bălțați, Penitenciarul Iași, Unicredit Tiriac Bank și RATP Iași. Partenerii locali ai evenimentului sunt Asociația Teris, ASAFCI Iasi, HPN (Help People and Nature), Facultatea de Biologie Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Garda de Mediu Iași, Crucea Roșie și alte organizații studențești.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în Româniași-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Plantăm fapte bune în Româniaeste o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 10.839 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 219.700 de copăcei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1.936 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!