Plantam fapte bune in Romania un proiect de succes !

Plantam fapte bune in Romania un proiect de succes !

Plantam fapte bune in Romania

Sustin acest proiect din ianuarie 2012 si sunt mandru alaturi de colegii mei de reusitele acestui proiect, mi-as dori ca fiecare roman sa sustina acest proiect, sa foloseasca harta taierilor de paduri, sa protejeze padurea, sa protejeze viata !

Într-o perioadă în care politicienii propun ce vor ei, Europa FM a vrut să afle ce propun cetățenii. Am primit zeci de propuneri prin intermediul paginii 12.europafm.ro. Le-am ales pe cele mai interesante 12 și le-am adus în atenția opiniei publice.  Ascultătorii Europa FM au ales să “Plantăm fapte bune” !

Colega mea, Liana Buzea, din București, a propus proiectul intitulatPlantam fapte bune in Romania, un proiect care presupune implicarea ONG-urilor, a autorităților și companiilor private pentru protejarea și creșterea de păduri.

“Plantam fapte bune in Romania” este o inițiativă națională de împădurire pe baza de voluntariat.

Proiectul a fost desemnat câștigător în baza voturilor existente la încheierea emisiunii speciale în care Europa FM a aniversat 12 ani de la prima zi de emisie.

Propunerea Lianei Buzea se va bucura acum de întreaga susținere a Europa FM: o vom prezenta pe larg în programele noastre, vom organiza dezbateri și alături de inițiatoare vom încerca să determinam cât mai mulți români să contribuie la reînverzirea pădurilor.

La numai 2 zile de la primirea acestei vesti din partea celor de la Europa FM, fapt pentru care si eu tin sa multumesc tuturor celor care au votat pentru noi , a mai venit o alta veste buna :

 “Plantam fapte bune in Romania” a castigat premiul sectiunii “Protectia mediului” din cadrul Galei Societatii Civile.

     „Plantam fapte bune in Romania” se adresează publicului avizat in domeniu (ONG-uri de mediu, turism, cluburi / scoli de ghizi) dar si publicului sensibil la problematica padurilor (turisti, studenti la silvicultura / geografie, cititori de presa de specialitate – explorari / descoperiri naturale).
Partenerii şi participanţii implicaţi au fost informaţi referitor la paşii şi procedurile necesari plantării şi creşterii unei păduri şi au devenit conştienţi de eforturile necesare dezvoltării fondului forestier.
Terenurile împădurite în primul an de activitate (circa 16,3 ha de teren, 46.200 de puieți, cu aproximativ 2500 voluntari) sunt terenuri agricole degradate (neproductive) cât şi un teren care a alunecat în trecut peste drumul judeţean (localitatea Tigveni – judeţul Argeş).
Partenerii şi participanţii implicaţi au fost informaţi referitor la paşii şi procedurile necesari plantării şi creşterii unei păduri şi au devenit conştienţi de eforturile necesare dezvoltării fondului forestier.
Aplicaţia online construită pe baza imaginilor satelitare, bazelor de date şi sistemului de logare open ID, va permite conturarea unui inventar naţional al tăierilor de pădure. Aplicaţia va informa participanţii referitor la modul în care se pot recunoaşte tăieri de păduri, se poate verifica legalitatea acestora şi va încuraja iniţiativele civice ale localnicilor privind raportarea tărierilor de păduri pe care le suspectează a fi ilegale.

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!