Persoane private de libertate la Bursa locurilor de munca

Persoane private de libertate la Bursa locurilor de munca

Bursa locurilor de munca

  În data de 27 septembrie 2013, în cadrul activităţilor desfăşurate în colaborare cu instituţiile guvernamentale şi partenerii din comunitatea locală, nouă persoane private de libertate aflate în custodia  Penitenciarului Codlea, repartizate în regimul de executare deschis, aflate în perioada preliberatorie, au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Braşov.

Această acţiune vizează facilitarea legăturii dintre persoanele private de libertate identificate cu nevoi de angajare şi furnizorii publici sau privaţi de servicii de ocupare, respectiv includerea acestora în evidenţa angajatorilor participanţi şi potenţiala angajare în cadrul unei firme / societăţi participante la bursă, după liberarea din penitenciar.

Cu această ocazie, persoanele private de libertate, categorie defavorizată pe piaţa muncii, au avut oportunitatea de a obţine informaţii directe cu privire la cererea şi oferta locurilor de pe piaţa muncii, precum şi de a exersa deprinderi de căutare şi obţinere a unui loc de muncă.

 Iniţiativa se înscrie în Strategia de reintegrare socială a Penitenciarului Codlea şi are ca obiectiv crearea unui liant între persoanele încarcerate ce urmează a fi liberate şi realităţile socio-economice actuale privind forţa de muncă.

Tot cu acest prilej, reprezentanţii Penitenciarului Codlea au distribuit materiale informative  referitoare la  oferta de forţă de muncă specială – persoane private de libertate – în regim de prestări servicii, în condiţii avantajoase, atât pentru pentru societăţile comerciale şi persoanele fizice interesate.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!