Penitenciarul Codlea prezent la Bursa locurilor de muncă

Penitenciarul Codlea prezent la Bursa locurilor de muncă

Penitenciarul Codlea

Referitor la participarea Penitenciarului Codlea la Bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană a Locurilor de Muncă Braşov 

            Vineri, 04 aprilie 2014, reprezentanţii Penitenciarului Codlea au participat la Bursa locurilor de muncă, având trei mari obiective:

  1. Recrutarea tinerilor pentru continuarea studiilor în cadrul şcolilor postliceale sau al facultăţilor de profil din cadrul sistemului de apărare şi ordine publică. Precum se ştie deja, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare şi Academia de Poliţie sunt doar două dintre instituţiile de învăţământ care pregătesc tinerii pentru a urma o carieră în acest domeniu al justiţiei. Studiile şi cheltuielile care ţin de masa şi de cazare sunt suportate din bugetul de stat, iar locul de muncă este sigur după absolvire.
  2. Promovarea utilizării de către angajatori a forţei de muncă din penitenciare. Este util pentru fiecare agent economic să angajeze deţinuţi, întrucât ei sunt disciplinaţi şi interesaţi să îşi menţină locurile de muncă.
  3. Gasirea unui loc de munca pentru 14 persoane private de libertate, pentru perioada post-detenţie.

Întreaga activitate a fost un succes, fiind foarte bine organizată şi utilă, atât deţinuţii, cât şi angajaţii penitenciarului constatând că există disponibilitate pentru integrare pe piaţa forţei de muncă, atât din partea persoanelor fizice, cât şi al instituţiilor şi al angajatorilor.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!