Încă o palmă de Ziua Mondială contra Cancerului [împotriva cancerului ep.16]

Încă o palmă de Ziua Mondială contra Cancerului [împotriva cancerului ep.16]

Ultimul episod l-am scris aproape acum o lună, așa că după ultimele controale și pentru că azi este o zi specială, cum probabil ați citit în titlu este Ziua Mondială contra Cancerului, zic să mai dăm o palmă împreună acestei boli, sunteți cu mine nu? :)

Deci să povestim un pic ce s-a mai întâmplat între timp în lupta mea împotriva cancerului.

Starea mea

În continuare bună în ciuda inflamațiilor care s-ar fi intensificat, însă ajungem și acolo imediat. Tocmai am avut doza 12 de nivolumab (6 luni de tratament), medicamentul care mi se administrează prin imunoterapie și taman ce am avut ceva emoții că poate va fi ultima.

Motivul este rezultatul cotroalelor de imagistică, mai precis tomograf CT pentru torace, abdomen, pelvis și RMN cerebral. Pe RMN-ul cerebral totul ok, exact cum mă așteptam asta pentru că imi amintesc foarte bine simptomele metastazelor cerebrale din vară și nu am așa ceva.

Pe rezultatul CT, s-a evidențiat faptul ca inflamațiile de pe spate au crescut chiar cu peste 50% și au apărut și altele noi, două dintre ele situate axilar stânga și dreapta, un fel de noduli nedureroși, fără culoare și se pare ca mi-au apărut câte unul și pe amândoi rinichi, ce să zic, nu sunt impresionat, boala asta chiar nu știe să renunțe, dar nici eu!

Dr. Ciurescu Daniel de la MedLife este însă un doctor pe măsură și la fel ca mine nu se sperie de falsa progresie a bolii, este de fapt un fel de intimidare a bolii care să te facă să crezi că a câștigat teren, deci voi merge cu tratamentul în continuare, deși am de gând sa fac o mică biopsie pe unul din acești noduli ca să stea toată lumea liniștită, probabil și ceva analize de sânge mai amănunțite, deși acolo nu cred că am să văd mare lucru. Concluzia este că am beneficiu clinic ceea ce permite doctorului să meargă cu tratamentul înainte, evident fiind decizia lui, așa că big Like pentru Dr. Ciurescu.

Urechea stângă la fel de bolnăvioară sincer nu cred că își va reveni prea curând, urmările primei operații vor rămâne toată viața. Presiunile pe care pe pun pe dinții din față când mănânc cu proteza specială a reușit să imi distrugă un dinte din față, dar am și aici sprijin, doctorul meu stomatolog Dr. Oana Tăutu care numai ea știe cum s-a chinuit cu deschiderea mea de maximar de 1cm ca să rezolve provocarea asta, toți acești medici îmi sunt dragi precum familia mea!

Sport, încep să cred că am nevoie de mai multă mișcare nu neapărat alergare, dar este nevoie de mișcare. După alergare zici că mi-a băgat cineva un kilogram de fericire în venă.

Alimentația echilibrată ca și până acum cu proteină vegetală 75-80% restul proteină animală (pește/curcan). Am fost încercat de gripa care circulă prin Brașov și i-am dat peste bot cu un ingredient nou pentru mine din zona apicolă, se numește căpăceală și am folosit-o până și la prepararea pâinii, în smoothie-uri, pentru că teoretic ar trebui mestecată, însă eu nu am cu ce.

Vorbeam de pâine, am reușit să imi arunc paleta de la aparatul de pâine :) acum aștept piesa de schimb.

Mica mea intervenție chirurgicală de care povesteam pentru a putea deschide gura mai mult e pusă pe pauză din cauza tratamentului actual și mai ales din cauză ca am avut deja două anestezii generale, ultima cu trezire destul de întârziată.

Concediu, pensie, birocrație

Concediul legal (365 de zile) l-am terminat, acum mai primesc doar prin aprobarea comisiei care mi-a dat deja pe ianuarie și februarie (am dreptul prin comisie încă 6 luni după cele 365 de zile). Pe luni trebuie să merg din nou la medicul oncolog să iau referatul pentru prelungire și ați ghicit va trebui să merg în această lună din nou la comisie să mă întâlnesc cu domnul Năstase.

Îmi va recomanda pensia de boală, deși nu am înteles cine te poate lămuri ce fel de pensie va fi, sper eu cu drept de lucru, pentru că pensia de boală am spus deja este 500 de lei/lună adică exact cât plătesc pentru spitalizarea de zi pentru tratament 2 zile/lună=500 de lei și gata pensia de boală, ce chirie, ce alimentație, ce rate la bancă… adio viață, asta vrea sistemul!

Costurile tratamentului din Franța (7000euro) au rămas în aer, am avut deja discuții cu avocați și se pare că îi voi chema pe cei de CNAS la o judecată pentru că bătaia de joc în țara asta nu e acceptată de oricine. Dacă nu plătești taxele imediat ești pus la zid, când îți ceri drepturile in baza taxelor plătite la zi, sunt tot felul de legi stupide create de oameni sănătoși după care se ascunde statul și îți răspuns ceva de genul: Ne pare rău, dar legea x spune că trebuia să ai un bilet de trimitere în culorile tricolorului, deci pa fraiere! (uite aici ceva asemănător și partea a doua)

Mă gândesc să îmi înfințez o asociație pentru că sunt multe firme care doresc să mă susțină financiar cu donații însă pe persoană fizică e mai complicat din punct de vedere fiscal, dacă vă gândiți la un nume ca idee puteți să îl scrieți aici, mă gândesc și eu la un nume pentru asociație.

În planuri este încă să îmi achiziționez dozele de ipilimumab, alt medicament care la noi nu se compensează, pentru că suntem probabil ultima țară din lume la tratamente și medicamente în oncologie, am strâns până acum bani de o doză și ideal ar fi să fie administrată în timp ce fac tratamentul actual.

Le mulțumesc celor care au alergat pentru mine la Semimaraton Gerar organizatorii au comunicat că s-au strâns 12.000 de lei, ceea ce ar completa suma necesară pentru o doză de ipilimumab (yervoy). O să îmi caut ceva de lucru de acasă, având în vedere că pe domeniul ingineriei nu prea poți lucra de acasă, cel mai probabil voi rămâne în zona social media/comunicare și mă voi perfecționa pe acest domeniu, asta pentru că îmi și place!

Donații

Este o zi specială în care putem arăta acesti boli că suntem mulți împotriva ei, așa că vă încurajez să susțineți optimismul meu cu o donație prin una din căile de mai jos. Mulțumesc!

Vă îmbrățișez cu drag!

 pe platforma online GoGetFunding puteti opta pentru a dona lunar sau o singura data

 in contul in Lei deschis la BCR Codlea, Brasov pe numele Cadar Robert Daniel – Cont IBAN RO20RNCB0054105268050001

 in contul in Lei deschis la ING Brasov iban : RO56INGB0000999907449600 pe numele Cadar Robert Daniel

 in contul de Euro IBAN RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) deschis la BCR Codlea, Brasov pe numele Cadar Robert Daniel

 pe contul de paypal : paypal.me/CadarRobert

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!