Noutăți de la Oktoberfest Brașov 2017!

Robert Cadar August 4, 2017
0 people like this post

Am intrat în luna lui august, ceea ce înseamnă că ne apropiem cu paşi repezi de startul renumitului festival al berii, Oktoberfest, care va primi publicul la această ediţie, în perioada 7-17 septembrie – zona fostului stadion municipal. În acest an, braşovenii şi turiştii se vor putea bucura de tot felul de delicatese culinare, pregătite special pentru ei de comercianţii nou-veniţi. Asta pentru că organizatorii au invitat la Oktoberfest şi alte nume, faţă de ediţiile precedente.

Este vorba, de exemplu, de American BBQ, (sau barbecue), care este expresia modernă  a unui obicei străvechi, foarte răspândit, în special în sudul Statelor Unite ale Americii, acela de a găti bucăţi mari de carne, folosind căldura şi fumul lemnului, într-o manieră delicată, fără grabă, un soi de alchimie a timpului şi aromelor, care  transformă carnea în cea mai fragedă şi suculentă experienţă culinară.

“Ciao Italia” se transforma in perioada 7-17 septembrie in “Guten tag Brasov”! La Oktoberfest va aducem cele mai renumite specialitati culinare din insorita Italie, intr o atmosfera nemteasca de basm! Cannoli, porchetta, salsiccia si multe altele va asteapta la vanul cu specialitati italiene PANINo ! Guten appetito!

Şi dacă nu v-am făcut poftă suficient, vă spunem că la eveniment vor fi prezenţi şi specialiştii restaurantului Wienner Wurst.

Wienner Wurst este adus cu tradiţie, din inima Alpilor, iar maeştrii Wienner Wurst te invită să evadezi pentru câteva minute din cotidian şi sa ai parte de cele mai gustoase bucate. Gustul desăvârşit al cârnaţilor făcuţi pe jarul încins vă va chema cu siguranţă, pentru mai multe zile la rând. De asemenea, cârnaţii vienezi autentici, preparaţi după reţete vechi de sute de ani, vor fi vedetele festivalului. Aceştia sunt gătiţi pe grătar şi sunt însoţiţi de salate delicioase tradiţionale şi sosuri alese. Totul este completat cu deserturi şi sucuri austriece originale.

„Ne pasa! Nu facem lucrurile pe jumatate!”, este mottoul specialiştilor  Wienner Wurst. Ei se străduiesc să reducă amprenta de carbon şi, în general, impactul asupra mediului înconjurator, optând pentru echipamente economice, procese optimizate şi cât mai multe accesorii ecologice, cum sunt tacâmurile confecţionate din lemn reciclat sau farfuriile fabricate din palmier – toate de unică folosinţă, biodegradabile.

            Nu doar în corturi se vor degusta cele mai bune preparate, ci şi în afara acestora, unde în acest an va fi creată o zonă specială pentru comercianţi.

VINE, DIN NOU, REGELE CIOLANELOR!

Dacă v-a plăcut Regele Ciolanelor, aflaţi că îşi face timp şi vine şi în acest an la Oktoberfest, ca să le satisafacă poftele gurmanzilor. Aceştia vor putea savura celebrele deja ciolane bavareze, gătite la rotisor. Nu vor lipsi nici produsele ungureşti, printre care reamintim gulaşul tradiţional.

SE DESCHIDE CĂSUŢA BAVAREZĂ

Căsuţa bavareză îşi deschide porţile pentru a primi oaspeţi de seamă. Ei vor putea bea aici bere germană, diferite sortimente: weizenbier şi bere nefiltrată şi ,tot aici, se va comercializa cârnatul XXL, de 1 metru lungime, pentru cei care vin înfometaţi la festival.

SARMALE LA STÂNA TRADIŢIONALĂ

            Şi pentru că ne aflăm într-o frumoasă zonă montană, ne încadrăm în peisaj cu ajutorul unei stâne tradiţionale, unde se vor găsi sărmăluţe în foi de viţă, pastramă de oaie şi bulzul făcut pe grătar. Asta pentru a-i mulţumi şi pe împătimiţii mâncărurilor tradiţionale.

MAYLA DE LA MASTERCHEF GĂTEŞTE FRUCTE DE MARE

            Surprizele se ţin lanţ la mult aşteptatul eveniment al toamnei. Mayla va găti pentru public fructe de mare având, evident, o reţetă originală. Iubitorii de peşte vor avea posibilitatea să se înfrupte din diferite tipuri de carne de peşte, care se vor găsi în cadrul unui stand special.

BURGER ŞI HOT DOG DIN BELŞUG

            Preferatele americanilor nu vor acumula absenţe nici în acest an. Aşadar, pofticioşii au de unde alege!  Aceste produse vor fi aduse la eveniment de cel mai faimos brutar din Braşov Mons Mellis.

DULCIURILE, BUCURIA COPIILOR

            Nu vor să daţi în diabet, dar s-au gândit să vină la festival cu multe dulciuri. Peste 100 de sortimente le vor face cu ochiul celor, care vor să se lase îndulciţi. Balclavaua, turta dulce, ciocolata de casă şi clătitele vor intra în competiţie pentru cel mai bun gust dulce.

PREMIERĂ: CLĂTITE SĂRATE

            Cu clătitele umplute cu dulceţuri direct de la Timisoara ne-am obişnuit deja, sunt cele mai bune! dar ce spuneţi de clătite cu mozzarella, cu şuncă sau cu telemea? Maeştrii se laudă că gustul lor este divin şi rivalizează cu celelalte clătite. Şi după o clătită sărată, merge şi mai bine o bere rece.

ZONA NON-FOOD, SPAŢIU GENEROS

Zona non-food va avea alocat un spaţiu generos. Aici se vor vinde produse hand-made, de artizanat, suveniruri, antichităţi şi articole de îmbrăcăminte bavareze. Cei care s-au îndrăgostit nebuneşte de Oktoberfest trebuie să ştie că îşi vor putea achiziţiona plăcuţe gravate cu numele festivalului berii. Pălăriile şi tricourile vor fi şi ele personalizate, ca să nu mai vorbim de halbele cu bere, râvnite chiar şi de marii colecţionari, ce îşi înnoiesc colecţiile impresionante la fiecare ediţie.

COSTUMELE BAVAREZE, EDIŢIE NOUĂ

Organizatorii OKTOBERFEST îi invită pe participanţi să îşi înnoiască garderobele cu costume tradiţionale bavareze, asta pentru a fi la modă în cele 11 zile de petrecere. Acestea pot fi achizitionate de la standul de suveniruri din interiorul cortului Wiesen.

  • 0
  • 2328