Noutăți: cancer zero, alergare pauză! [împotriva cancerului ep.7]

Noutăți: cancer zero, alergare pauză! [împotriva cancerului ep.7]

Am asteptat trecerea lunii iunie ca sa pot sa mai scriu un episod din lupta mea impotriva cancerului, deci cum spun astia in filmele de  suspans, am o veste buna si una proasta, ma rog am mai multe bune, dar sa le luam pe rand. La ultimul episod va povesteam cum a fost la Cluj pe timpul radioterapiei si ca abia ma intorsesem acasa la Brasov.

Suntem deja in luna iulie am alergat deja la cateva competitii de alergare, am anulat vreo doua si am sa va spun si de ce. Am reluat din aprilie alergarile, e drept la intensitate mica, distante mici 10-15km, initial sub 10km. La sfarsitul lunii mai am avut o stare tare ciudata, ma dureau vasele de sange de la maini, perioada in care a trebuit sa repet si analizele de tomograf si ulterior RMN.

Am avut cateva discutii si cu specialistii de la Scan eXpert unde am facut scanarile tomograf in privinta nivelului de radiatie, nu e deloc usor sa faci un CT (tomograf) pe patru zone, e un nivel destul de mare de radiatie pe care corpul il incaseaza, atunci am observat ca chestia cu vasele de sange era destul de sensibila, avand nevoie de substanta de contrast la tomograf, a trebuit sa se chinuie cei de acolo sa gaseasca o vena care nu se spargea, nu rezista efectiv, nu am patit niciodata asa ceva, aveam o sensibilitate a vaselor de sange foarte mare.

Am trecut peste, rezultatele tomograf pentru gat, torace, abdomen si pelvis au fost bune, fara recidive sau alte semne, la fel si analizele de sange pentru markeri de cancer toate au iesit in limite normale. A urmat si RMN-ul la cap tot cu substanta de contrast facut de data asta la Hiperdia, aici eram curios pentru ca asa cum am spus la inceputul lunii am avut niste ameteli tare ciudate, initial le-am pus pe seama problemei cu urechea interna stanga care nu si-a revenit nici acum din ianuarie si exista inca o inflamatie acolo, am fost insa periodic la ORL.

Nu stiam cat de mult isi revenise partea de sensibilitate a vaselor de sange si ma gandeam sa mai fac cateva analize pentru a vedea daca nu am deficit de calciu, fier sau alte substante necesare organismului, desi nu prea aveam de ce sa se intample asta, nutritia pe care o urmez are de toate, desi cam tot ce pun se da jos la alergare :) . Am vorbit cu toti medicii si nu am ajuns la nici o concluzie, sa zicem doar suspect de o neuropatie a vaselor de sange, asa ca am pus pe pauza alergarile pana imi revin, asa am renuntat si la invitationalul concurs de alergare Hit The Top.

Dupa o saptamana si un pic de pauza totala, m-am simtit mai bine, semn ca trecuse ce a fost mai rau. Am ajuns si la RMN cum spuneam, iar dupa o saptamana a venit rezultatul, cum ma asteptam se vedea inflamatia de la urechea interna stanga, pe care o monitorizez inca din ianuarie impreuna cu dr. Sorin Gulea, caruia ii multumesc, este mereu disponibil si atent cand vine vorba de cazul meu.

Revenind la RMN, vestile sunt bune, nu am niciun fel de recidiva daca vorbim pe partea capului, vestea mai proasta este ca in partea dreapta a capului s-a observat un posibil anevrism cerebral, un saculet perfect de 8-9mm lucru care nu mi-a picat prea bine, totusi am sperat sa nu fie adevarat, am fost deja la o consultatie la un neurochirurg in Brasov, insa acesta a confirmat prezenta anevrismului cerebral dupa analizarea RMN-ului si a recomandat consult de specialitate la Bucuresti unde am 2 optiuni dr. Sergiu Stoica si dr. Stefanita Dima.

Tratamentul anevrismelor a evoluat in ultimii ani, in cazul meu vorbim de un anevrism de dimensiuni mici, insa nu este de neglijat, momentan se poate interveni chirurgical, desi acest lucru se aplica la anevrismele de dimensiuni mai mari, sau prin embolizare, o metoda non-invaziva care ar fi o varianta de luat in calcul, desi o astfel de interventie costa intre 4.000 – 10.000 de euro, banuti mai am ceva din donatiile voastre, nu 10.000 de euro, insa am sa vad ce se recomanda in cazul meu dupa consultatia din aceasta luna, sunt multi factori de luat in calcul, operatia din decembrie, dimensiunea anevrismului, zona unde este situat etc etc.

Cauza este cu siguranta sensibilitatea vaselor de sange de care am suferit la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, dar este greu de spus cu exactitate ce a declansat acest anevrism, mai ales ca in perioada sensibilitatii nu am avut activitati sportive. Un lucru este cert, acest anevrism ma trimite in concediu pentru o perioada in ceea ce priveste antrenamentele si participarile la competitiile de alergare, e un pic frustrant pentru mine, simt ca cineva saboteaza lupta mea impotriva cancerului, insa accept si aceasta provocare si sunt sigur ca se va rezolva, momentan nu voi mai alerga la competitii si participarea mea la Ciucas X3 este compremisa, pentru ca nu pot urma planul de antrenament inceput de ceva timp.

Momentan am ales sa fac activitati sportive la un nivel foarte redus de efort, alergare probabil nu voi putea asa jos, insa pedalat la un ritm cardiac de 100 BMP nu face rau nimanui, nu pot sa stau in casa toata ziua acum, cum ar spune cineva #rezist, iar energia voastra vine constant zi de zi. Revenind la analizele dupa doua luni de la incheierea tratamentului de radioterapie, cum se spune kilometrul zero de la care incepe practic lupta impotriva cancerului, sunt curat, tomograful ok, RMN-ul ok, analizele de markeri tumorali ok, bonus m-am vazut de cateva ori cu un medic foarte bun pe oncologie in Brasov, vorbesc de dr. Banu Eugeniu care ma ajuta sa refac o secventiere totala a mutatiilor BRAF .

Nutritia nu este in continuare deloc usoara, pe de o parte nu mananc orice ar putea alimenta celulele canceroase, iar pe partea cealalta ganditi-va ca nu deschid gura decat cativa centimetri, nu pot musca de exemplu un simplu mar, ca sa nu mai zic ca orice masa se face cu exercitii specifice ale maxilarului si cu proteza speciala in cerul gurii, momentan greutatea mea a oscilat insa nu am slabit de la cele 57kg de la operatie.

Cadar Robert-Daniel

  •  – Cont LEI – RO20RNCB0054105268050001 deschis la BCR Codlea, Brasov
  •  – Cont EUR – RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) – deschis la BCR Codlea, Brasov
  •  – paypal : paypal.me/CadarRobert
  •  – online cu plata singulara sau lunara pe platforma online GoGetFunding

Va imbratisez cu drag pe toti! #luptamImpreunaImpotrivaCancerului

Credit foto: Bogdan Strugaru

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!