Mulțumesc!

Mulțumesc!

Puterea acestui cuvânt este nelimitată și totuși alegem să nu folosim această putere. În fiecare zi cei din jurul nostru fac anumite gesturi care ar trebui să activeze această putere de a spune un simplu mulțumesc. Alegem însă să trecem mai departe din lipsă de atenție, pentru că uneori credem că se cuvine să primim ceva fără a mulțumi, sau pentru că nu ne pasă .

Eu aș vrea să schimbăm acest lucru, iar pentru că azi este  Ziua Internațională a cuvântului „mulțumesc”, ar fi o ocazie bună să începem să mulțumim mai des celor din jurul nostru și puteți face un exercițiu ușor, faceți acest gest și priviți cum se luminează chipul celui care primește un simplu mulțumesc.  Atât de ușor este să schimbăm și să aducem lucrurile frumoase în viața noastră, dar preferăm să ne agățăm de lucruri care nu ne aduc niciun plus în viața noastră.

Putem să mulțumim celor din jurul nostru în atâtea moduri, dimineață putem mulțumi lui Dumnezeu pentru o nouă  zi, putem să-i mulțumim iubitei pentru cafea, la  birou poți mulțumi unui coleg pentru că te-a ajutat prin munca lui să devii la rândul tău mai bun, șeful îți poate mulțumi pentru treaba pe care o faci zi de zi, îi poți mulțumi șoferului care te-a adus acasă, sau vecinului care te-a așteptat la lift. Exact, este un simplu cuvânt, dar are o acțiune atât de benefică încât ar trebui să îl folosim foarte des, mai ales când observați că nimeni nu o face în jurul vostru, preluați inițiativa, nu avem nevoie de anumite zile sau ocazii, putem folosi cuvântul mulțumesc în fiecare zi!

Zilele trecute le-am scris un mail la câțiva dintre colegii mei a inițiativei Plantăm fapte bune în România am pus acolo câteva idei pentru 2018, iar la încheiere mi-am permis să le mulțumesc pentru aportul lor în acest proiect, cred că fiecare dintre noi are nevoie din când în când de acest lucru, așa că vă îndemn să spuneți nu numai azi acest simplu mulțumesc, ci în fiecare zi!

Vă mulțumesc! ;)

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!