Michelin vinde performanta, nu doar anvelope

Michelin vinde performanta, nu doar anvelope

Michelin

Daca prima zapada si-a facut intrarea in acest sfarsit de an, nu ar fi rau sa discutam un pic despre siguranta  si performanta pe care o ofera MICHELIN, sa incepem cu noua eticheta MICHELIN.

Nevoile consumatorilor merg dincolo eticheta. De exemplu, atunci cand vine vorba de siguranta, noua eticheta ia in considerare numai franarea pe carosabil umed. Dar 70% din accidente au loc pe suprafete uscate iar aderenta pe suprafeţe umede, in viraje, este de asemenea foarte importanta. Dincolo de clasificarile si performantele luate in considerare de etichetarea anvelopelor, Michelin se concentreaza pe oferirea mai multor performante intr-o singura anvelopa, datorita celor mai inalte tehnologii Michelin. Aceasta este ceea ce Michelin numeste MICHELIN Total Performance.

Dupa cum bine stiti, incepand cu 1 noiembrie 2012, toate anvelopele comercializate in UE trebuie sa aiba lipita o eticheta care sa contina informaţii privind trei criterii de performanta. Doua dintre acestea vizeaza mediul (eficienta energetica si zgomotul la rulare) si cel de-al treilea vizeaza siguranta. Noua reglementare europeana impune ca toate anvelopele comercializate sa aiba lipita o eticheta care sa indice rezistenta la rulare, nivelul zgomotului la exterior si distanta de franare pe carosabil umed. Mai multe despre noutatile auto si reglementari recente pot fi citite pe autovital.ro .

Sa revenim la obiectivele acestei reglementari, care sunt:

  • Imbunatatirea eficientei energetice a transportului rutier si reducerea emisiilor de CO2 asociate;
  • Imbunatatirea sigurantei rutiere;
  • Reducerea zgomotului asociat transportului rutier.

Aceste obiective vor fi atinse prin sprijinirea consumatorilor sa faca o alegere informata atunci cand isi achizitioneaza anvelopele.

Atunci cand se afla la volan, conducatorul auto trebuie sa se asigure ca nimic nu este lasat la voia intamplarii si ca totul functioneaza perfect. Anvelopele au nu mai putin de 3 roluri extrem de importante:

  • sustin greutatea vehiculului,
  • transfera cuplul de franare si cuplul motor la sol
  • ajuta la directionarea vehiculului.

Misiunile cele mai importante ale anvelopelor sunt aderenta si manevrabilitatea. Din acest punct de vedere, obiectivul Michelin este acela de a oferi cele mai bune performante. Michelin are permanent in vedere garantarea sigurantei conducatorilor auto, a pasagerilor, pietonilor si a celorlalti participanti la trafic.

Inovaţia reprezinta cuvantul cheie dupa care se ghideaza cei 6.000 de cercetatori, ingineri si chimisti Michelin din Europa, cele doua Americi si Asia, concentrati asupra designului si materialelor necesare dezvoltarii si fabricarii anvelopelor viitorului. De la bun inceput, viziunea strategica Michelin s-a concentrat asupra inovatiei si a dezvoltarii unor noi tehnologii care sa se constituie ca raspuns la asteptarile clientilor.

Aceste activitati acopera o sfera foarte larga, de la intelegerea fenomenelor fizice si chimice fundamentale, la crearea si testarea de prototipuri si la asigurarea fezabilitatii productiei de serie. Mai mult decat atat, datorita centrelor de cercetare aflate pe trei continente, echipele pot afla mai multe despre specificul utilizarii locale. Acest sistem promoveaza totodata parteneriatul si colaborarea cu laboratoare de cercetare renumite.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!