Michelin are anvelopa potrivita pentru anotimpul potrivit ?

Michelin are anvelopa potrivita pentru anotimpul potrivit ?

Michelin

Va amintiti ca am mai vorbit despre Michelin, este timpul sa aducem din nou in atentia voastra anvelopele Michelin .

 Multi dintre prietenii mei ar sari pe mine, numai din considerentul ca nu am permis si nu sunt sofer, insa acest lucru se intampla pentru ca de cateva luni imi propun sa incep scoala de sofat insa nu reusesc sa incep, cunosc foarte multe lucruri despre sofat si observ in jurul meu greselile prietenilor mei si a celor din jur .

Greseli pe care un sofer ar trebui sa le evite daca tine la siguranta lui :

  • Alegerea unei anvelope total gresite pentru anotimpul rece, de amintit aici faptul ca singurul contact cu drumul sunt exact anvelopele, daca ati gresit deja in alegerea lor si  nu am adancimea profilului de 4 mm nu e bine deloc.
  • Verificati presiunea din anvelope, cum am invatat la scoala presiunea scade odata cu temperatura !
  • Franarea si acceleratia pe timpul iernii se face treptat, in cazul franarii se evita astfel blocarea rotilor, iar in cazul acceleratiei derapajul, ce rezulta de aici ? un control mai bun !
  • Schimbati la timp anvelopele nu fiti comozi ! in cazul celor de iarna odata ce temperatura creste mai sus de 7 grade, proprietatile anvelopelor de iarna scad si odata cu ele si eficienta lor !

 

Se spune ca cei mai buni soferi sunt cei care fac scoala de soferi in anotimpul rece, posibil sa fie un pic mai atenti sau sa isi formeze reflexe mai bune, inca nu am testat acest lucru insa sunt cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va aflati la volan in anotimpul rece:

  • Fiti pregatiti cum se cuvine pentru anotimpul rece, la noi se poarta am observat un mod de a pleca la drum nepregatiti si evident cei care devin un astfel de model negativ, nu numai ca incurca traficul dar si pot ramane inzapeziti in zone unde se poate ajunge cu greu.
  • Increderea in propriile forte si limite, clar ca voi stiti cel mai bine ce si cat poate masina voastra in conditii de iarna si mai ales echipate corespunzator cu anvelopele de iarna de la Michelin, nu va puneti in cap ambitii prostesti care sa va puna viata in pericol sau chiar a celor aflati in trafic.
  • Nu cred ca mai are rost sa va spun ca trebuie sa va verificati in special daca plecati la drum lung sistemul de dezaburire, sau lichidul de parbriz, sa aveti o trusa medicala sau chiar si o patura … cel mai bine ar fi indicat sa verificati o lista tip check liste pe care o puteti descarca de aici 

Mai trebuie sa va spun la incheiere de ce as  alege anvelopele Michelin, pai nu e greu, as pune in primul rand materialul din care sunt fabricate care permite o flexibilitate ridicata la temperaturi joase, lucru care cam lasa de dorit la o anvelopa standard ; Anvelopele MICHELIN Alpin au dezvoltat un concept extraordinar ce ofera aderenta maxima in conditii de umiditate ridicata sau chiar gheata ; anvelopele Michelin va ajuta foarte mult in situatii de franare, tractiune pe timpul sezonului rece  .

Ma opresc aici deocamdata, sa stea cineva cu biciul si pe mine sa ma duc odata sa imi iau carnetul ala !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!