Cel mai mare lanț de oameni care citesc – program și organizare

Cel mai mare lanț de oameni care citesc – program și organizare

Pe 22 Aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții ne vom întâlnim la Modarom (Brașov) și vom forma împreună cel mai mare lanț de oameni care citesc. Ne vom desfășura pe toată strada Republicii până în Piața Sfatului începând de la clădirea Modarom de la ora 12.00!

Program

• 12:00 – 12:30: moment de organizare;
• 12:30 – până la ultima persoană: citirea propriu-zisă.

Intrarea se va face pe la Modarom, oamenii se vor așeza în șir indian pornind din Piața Sfatului formând astfel un șir spiratat precum în schiță pe toată lungimea străzii Republicii. Fiecare participant va citi cu voce tare câte o propoziție din romanul Desculț de Zaharia Stancu. Se citește prima propoziție din carte, apoi a doua și așa mai departe. Textul va fi oferit de organizatori.

Fiecare participant va primi câte o brățară pentru înregistrare. Numărul de pe brățară va coincide cu numărul propoziției. De asemenea, fiecare participant va trebui să fie înregistrat într-un tabel, atât înainte cât și după citire.

Contăm pe responsabilitatea dumneavoastră de a nu părăsi rândul din momentul în care primiți în zona de înregistrare brățara și propoziția ce urmează a fi citită pentru a nu fi descalificați. Voluntarii vor avea fiecare în atenție un număr de 50 de participanți pentru a îi coordona și pentru a îi îndruma.

Important!

Vă rugăm să vă înarmați cu răbdare și să veniţi pregătiti pentru a petrece câteva ore frumoase în centrul Brașovului în compania altor cititori. Citirea va trebui să fie asemenea unei reclame la medicamente, adică foarte rapidă, de aceea vă recomandăm să faceți exerciții de citire din momentul în care primiți textul. În cazul în care va exista o pauza mai mare de 10 secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor va eșua.

Citirea va începe cu partenerii evenimentului nostru tocmai pentru a constitui un exemplu de organizare și pentru restul participanților. Majoritatea regulilor sunt impuse de Cartea Recordurilor, iar nerespectarea lor implică descalificarea încercării noastre. Cărțile pe care le veți aduce de acasă vor folosi pentru a vă face șederea mai ușoară, dar și pentru a oferi un cadou colegului de rând. Prin urmare schimbul de cărți rămâne valabil.

Organizatorii au pregătit și mici surprize. Rămâne să le descoperiți la fața locului. Mai multe detalii puteți citi pe evenimentul de aici


Clubul Rotaract Brașov Kronstadt organizează un târg de cărți caritabil în data de 22 aprilie între orele 10-19 pe Strada Republicii lângă cladirea Modarom. Acest eveniment are ca scop promovarea lecturii.  În schimbul unei cărți vă propunem o donație simbolică. Din fondurile strânse vom achiziționa produse pentru centrele de copii din Brașov.

Alege o carte! Intră în Cartea Recordurilor! Fă o faptă bună!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!