Maine aflam ce este lobby-ul si cum ne poate schimba viata in bine!

Maine aflam ce este lobby-ul si cum ne poate schimba viata in bine!

lobby

Conferinta publica de informare asupra activitatii de lobby si advocacy sustinuta de catre Academia de Advocacy Timisoara si partenerul local, Alchemy Consulting & Training cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie Brasov

 ,,Dialogul este un proces emergent, surprinzător și plin de sensuri. Trăim vremuri complicate, în care dialogul a devenit ultima cale de înțelegere, vocea consultărilor și dezbaterilor fiind acoperită de sunetele stridente ale luptelor inutile. Dialogul ar trebui reinventat pentru ca democrația să nu sufere. Academia de Advocacy își propune să aducă la masa dialogului oameni și grupuri de interese care par ireconciliabile. Vrem să refacem sensul dialogului, să reînvățăm să vorbim și mai ales să ascultăm.” (Radu Nicosevici, președinte Academia de Advocacy).

In data de 23 ianuarie, incepand cu ora 14,30 la sala de conferinte a Camerei de Comert si Industrie Brasov, va invitam sa aflati dintr-o sursa autorizata ce este advocacy, ce face un lobbyist, cum sa intervenim eficient si transparent si legitim la decizia publica.  De asemenea, unde este limita legala intre lobby si trafic de influenta.

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiilor democraţiei participative, utilizând tehnici transparente de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

Printre realizarile inregistrate de  Academia de Advocacy, in ultimii ani se regasesc: introducerea in codul ocupational din Romania a noii profesiuni de “specialist in activitatea de lobby” cod COR 243220, elaborarea si autorizarea standardului occupational pentru ocupatia “Specialist in activitatea de lobby”, crearea unei biblioteci in domeniu cu peste 1200 de volume, accesibila online, initierea Corpului profesionistilor in Lobby, cu acoperire nationala, operationalizarea unei platform virtuale de alerte legislative de la nivel local, national si European, modificarea legii transparentei [Legea 52/2003] in scopul intensificarii acesteia, sprijin acordat Guvernului Romaniei in vederea asigurarii d eproceduri minimale pentru consultari publice transparente, interventii in vederea realizarii proiectului de lege ce prevede reglementarea activitatilor de lobby, etc .

Agenda conferintei este:

  • 14,15-14,30 – primirea participantilor
  • 14,30 – 14,40 – cuvant de deschidere
  • 14,40 – 15,40 – prezentarea conceptului de lobby si advocacy [prezentare interactiva]
  • 15,40 – 16,00 – pauza de socializare
  • 16,00-16,30 – Conferinta de presa

Din partea Academiei de Advocacy vor participa  presedintele Radu Nicosevici [tbc], vicepresedintele Corina Dragomirescu, secretarul general al Corpului Profesionistilor in lobby – Simona Fit.

Invitam reprezentanti ai institutiilor locale si regionale, membrii Camerei de Comert, oameni de afaceri, manageri , precum si reprezentanti ai societatii civile sa participe la aceasta conferinta. Pe langa informatii cu caracter general pe care le vom prezenta, vom anuntat si organizarea unui curs de lobby si advocacy la Brasov, in parteneriat cu Alchemy Consulting & Training, curs ce se va finaliza cu diploma acreditata ANC.

Participarea la eveniment este gratuita, scopul acestuia fiind de informare vizavi de beneficiilor activitatii de lobby si advocacy in comunitatea brasoveana.

Aşteptăm confirmarea participării Dumneavoastră la acest eveniment, pe adresa. Persoana de contact din partea partenerului regional Sorin Peligrad [peligradsorin[at]yahoo.com], reprezentant regional, tel:  0730830760   

(Foto: Academia de Advocacy)

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!