Liderii mondiali ai CS:GO vor lupta în PGL Season 1 pentru premii de 110.000$

Liderii mondiali ai CS:GO vor lupta în PGL Season 1 pentru premii de 110.000$

PGL Season 1

Cele mai bune 12 echipe de CS:GO din Europa și America de Nord se vor înfrunta vara aceasta în PGL Season 1, pentru premii de 110.000$.

După succesul înregistrat în primăvară cu sezonul de debut al competiției sale de CS:GO, PGL, brandul esport al Computergames.ro, va oferi fanilor sportului electronic, începând din august, meciuri spectaculoase și aceeași calitate ridicată a producției. În PGL Season 1 se vor reuni cele mai bune 12 echipe din lume, sezon care va marca, în premieră, debutul formațiilor din America de Nord în ligă.

Șase echipe europene și trei echipe de peste ocean vor beneficia de invitații directe, iar restul participantelor vor fi desemnate prin intermediul calificărilor online: două locuri pentru Europa și încă o formație din America de Nord.

Turneul va include trei grupe (două europene și una nord-americană), fiecare de câte patru echipe și va debuta oficial pe 26 august cu grupele Europei. Cele trei campioane de grupă se vor califica automat în finala mare care va avea loc pe o scenă din București, între 2 și 4 octombrie 2015.

Ultimul loc de finalist va fi oferit câștigătoarei turneului Last Chance. Calificările pentru America de Nord vor fi organizate între 6 și 9 august, iar cele pentru Europa se vor desfășura între 11 și 14 august.

Premiile totale de 110.000 de dolari vor fi distribuite astfel:

  • Faza grupelor –  21.000$
  • Turneul Last Chance – 4.000$
  • Finale – 75.000$

În plus, cele patru echipe finaliste vor beneficia de un buget de călătorie (total 10.000 de dolari).

Șase dintre cele mai bune echipe europene ale momentului și-au confirmat deja participarea în PGL Season 1.

Team SoloMid (campionii sezonului trecut), Fnatic,  Ninjas in Pyjamas, Team EnVyUs, Natus Vincere, Virtus.pro

Mai multe informații despre echipele invitate, comentatori și program vor fi anunțate pe website-ul oficial, csgo.pglesport.com, Twitter și Facebook. Canalul oficial de streaming unde vor putea fi vizionate meciurile competiției este twitch.tv/pgl.

Despre PGL

PGL are o experiență de 13 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de gaming. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, ESWC și KODE5, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice din România prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship.

Anul acesta, PGL și-a mai trecut în palmares sezonul de debut al competiției PGL CS:GO Championship Series și cea mai mare ediție DreamHack Bucharest de până acum

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!