La Coresi sărbătorim Ziua universală a Iei!

La Coresi sărbătorim Ziua universală a Iei!

Coresi_Ziua_Iei

La Coresi,  apreciem deopotrivă modernul și trecutul, dar nu ezităm nicio clipă să privim cu ambiţie și mândria de a fi români către viitor!

În acest context, săptămână 22-26 iunie o dedicăm tradițiilor și moștenirii noastre culturale! Tradiţii româneşti și locale, pe toate le vom pune în valoare la fiecare pas în această perioadă! Cu ocazia sărbătorii Sânzienelor sau a Zilei Universale a Iei, 24 iunie,  îți vom aduce motive în plus pentru a simți bucuria românească în cel mai autentic mod. Un atelier de țesut ii, o prezentare a hainelor tradiționale din zona Transilvaniei, dar și un concert folcloric sunt doar o parte din evenimentele pe care ți le-am pregătit.

Totodată, nu vom uita că o viața frumoasă și sănătoasă înseamnă și sport. Ne bucurăm ca și pentru această ediție a Transilvania Epic Bike, cicliști profesioniști sau amatori vor lua startul de la Coresi. Va fi o tură unică de mountain bike, așa cum nu ai mai făcut vreodată, prin locuri superbe, greu accesibile.  Astfel, te așteptăm în parcarea Coresi, joi, 23 iunie, de la ora 10.30 pentru a porni într-o cursă plină de aventură.

Ziua va continua cu proiectul dedicat Zilei Universale a Iei, “Pânze și puncte” prin care dorim să promovam și să valorificăm cusăturile tradiționale românești,  prin intermediul unor ateliere de cusături adresate adulților și copiilor. Astfel, te așteptăm joi, 23 iunie, de la ora 17.30, la Șezătoare, la un atelier de cusut IA românească, dedicat mamelor și fiicelor. Atelierul este susținut de artistul popular Violeta Karmen Roman. Simultat vei putea admira o expoziție de costume tradiționale din Colecția Etnografică Gabriel Boriceanu. Vei avea ocazia perfectă să afli povești încântătoare despre ia și cămășile românești, despre simbolistica iei și valoarea acesteia în patrimoniul cultural național.

Sâmbăta, 25 iunie, te așteptăm împreună cu cel mic al tău la o nouă poveste a copilăriei alături de prietenii noștri, Valiza cu Teatru.

Voia bună dedicată Zilei Universale a Iei va continua la scena Coresi alături de elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Tiberiu Brediceanu Braşov, secția folclor. Începând cu ora 12.30 te vor încânta cu un recital cu muzică tradițională.

De la ora 14.00, la Șezătoare, cei mai mici dintre prietenii noștri vor putea participa la ultimul modul din acest sezon la Academiei de Bune Maniere, iar de la ora 15.00 ești invitat să participi la un atelier tradițional de croșetat.

Duminica va fi una muzicală, alături de prietenii noștri de la Orchestra Castelanii. De la ora 16.00, pe scena din Piața cu Copaci,  cei 22 de instrumentiști ai Filarmonicii Brașov vor marca închiderea stagiunii camerale 2016.

Programul va debuta cu lucrări de mare amploare ale marilor compozitori precum R. Strauss, Ludwig van Beethoven și va continua cu lucrări de factură clasică a compozitorilor contemporani. Caleidoscopul muzical se va încheia într-o manieră modernă cu hituri evergeen.

Bucuria sărbătorii Sânzienelor va continua la Coresi, duminică, de la ora 17.00, când ești invitat să participi la un atelier cu multă pasiune și culoare. Fetițe și mămici, doamne și domnișoare vă invităm să veniți un workshop de creație florală în care vă veți putea confecționa coronițe din flori de sezon.

Participarea la toate evenimentele este gratuită!

Pentru mai multe detalii, accesaţi:

http://www.immochan.ro/ro/coresi

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!