Invitatie la teatru in Muzeul Casa Mureşenilor

Invitatie la teatru in Muzeul Casa Mureşenilor

 Muzeul Casa Mureşenilor

               La invitaţia domnului domnului Ovidiu Savu, şef serviciu, şi a domnului dr. Valer Rus, director al Muzeului Casa Mureşenilor, în cadrul proiectului „Simte arta”, proiect destinat îmbunătăţirii accesului persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile muzeale, beneficiarii Fundaţiei Rafael sunt din nou oaspeţii prestigioasei instituţii de cultură. Este a doua oară când vizitează muzeul în cadrul acestui proiect şi au ocazia să participe la noi ateliere şi să asimileze informaţii folositoare.

De data aceasta, ei s-au gândit să ofere ceva în schimb şi au pregătit o piesă de teatru care oferă posibilitatea unui dialog cultural interesant.  Spectacolul se numeşte „Din viaţă” şi descrie eforturile unei persoane cu dizabilităţi de a se integra într-o instituţie şcolară şi în grupul de prieteni, dar şi dificultăţile cu care se pot confrunta şi ceilalţi elevi în viaţa particulară. De asemenea, sunt atinse teme precum valoarea prieteniei, a perseverenţei şi a optimismului.

               Spectacolul va avea loc joi, 21 noiembrie, ora 11, la sediul muzeului, şi este oferit tuturor celor care doresc să guste o piesă de teatru inedită şi pregătită cu bucurie de persoanele cu dizabilităţi, sub coordonarea Alinei Rădulescu, asistent social al Fundaţiei Rafael.

  • Claudiu Ştaier
  • Preşedintele Fundaţiei Rafael

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!