Invitatie la teatru din partea persoanelor private de libertate

Invitatie la teatru din partea persoanelor private de libertate

teatru

Joi, 10 octombrie 2013, începând cu orele 18.00, pe scena Centrului Cultural Reduta din Braşov, trupa de teatru compusă din zece persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea, va oferi o reprezentaţie a piesei ,, Fundaţia “de Buero Vallejo.

         Este a cincea piesă de teatru pusă în scenă sub îndrumarea domnului Gabriel Costea, actor la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, după piesele „Colonelul şi păsările “de Hristo Boicev în 2009 ,  „Ciclopul” de Euripide în 2010 , „Soldatul Svejk” de Jaroslaw Hasek în 2011 şi ,, D ale Caragialelui” în 2012.

        Reprezentaţia trupei de teatru este premergătoare participării acesteia la cea de a cincea ediţie a Festivalului Naţional de Teatru al Deţinuţilor, eveniment organizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor în luna noiembrie 2013 la Teatrul Nottara din  Bucureşti.

      Această activitate îşi propune să oglindească într-o formă expresivă în percepţia comunităţii, potenţialul creator şi simţul artistic al persoanelor din mediul carceral, vizând consolidarea legăturilor dintre mediul de detenţie şi societatea civilă.

       Accesul la această manifestare va fi permis tuturor celor dornici de a vedea puse în lumină valenţele artistice ale persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!