Invitatie la Craciun cu Humberto Aguilar!

Invitatie la Craciun cu Humberto Aguilar!

Humberto Aguilar

Acum cateva saptamani am luat parte cu mare bucurie la evenimentul Biblioteca Vie, unde fiecare dintre cei prezenti fie s-au transformat intr-o care care putea fi citita, fie au fost doar simpli cititori a uneia dintre “cartile” prezente.

De cum am ajuns abia am salutat pe cei prezenti si mi-am luat denumirea de carte, adica cea de “blogger” ca si aveam deja cititori care doreau sa afle cat de greu este sa faci pe bloggerul. Primul meu cititor care a venit insotit de familie nu a fost altcineva decat  Humberto Segundo Aguilar Alvarado, care la prima vedere mi-a parut foarte cunoscut, apoi cand am inceput sa vorbim si mi-a povestit l-am recunoscut, era Humberto care ne incanta cu vocea lui si magica chitara pe strada Republicii din Brasov.

Cateva lucruri despre Humberto Aguilar, scrise de catre sotia lui intr-o biografie,

Humberto Segundo Aguilar Alvarado s-a născut în satul chilian „Los Pelines”, iar la vârsta de trei ani s-a mutat cu familia unde tatăl îşi avea locul de muncă, respectiv în orăşelul industrializat „Llanquihue”, la 1.300 km sud de capitala Santiago.

 Humberto Aguilar a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani: un preot catolic îi dădea lecţii de vioară, iar un pastor protestant îl învăţa să cânte la banjo, ambii folosind partituri. Ulterior, a studiat muzica la Facultatea de Ştiinţe şi Arte Muzicale în cadrul Universităţii din Chile, specializarea Armonie şi Orchestraţie.

 La vârsta de 21 de ani a fundat Oasis, un grup de muzică folclorică religioasă ce folosea instrumente autohtone din zona de nord a Chile (necunoscute în sud, cu atât mai puţin în cântarea religioasă), aspect revoluţionar  pentru acea epocă. La 22 de ani scotea primul LP cu grupul în cadrul căruia era director muzical, instrumentist, etc, şi pentru care a compus mai bine de jumătate dintre melodiile înregistrate. A mai fost organist al bisericii protestante din Llanquihue şi dirijor de coruri religioase la nivel local şi naţional.

 Lucrând ca voluntar pentru ONU a făcut înconjurul lumii trecând prin Thailanda, Kenia, etc. şi a ajuns în Peru. Fără a neglija muzica, a dirijat ad honorem (fără salariu) 3 coruri din diferite instituţii: două sindicale şi unul religios.

În 1989 a participat la un proiect de conservare a florei, faunei şi speciei uname în Amazonia. Era o perioadă şi o zonă de intensă activitate teroristă. Acolo i-a învăţat muzică şi management pe tinerii indigeni care urmau să se întoarcă în zonele lor de baştină şi să-i înveţe la rândul lor pe alţii. De asemenea a fost bibliotecarul instituţiei şcolare. În 1994 a lucrat ca  profesor de muzică la colegiul particular „Elim” din Lima, capitala  Peru.

În urma schimbării guvernului peruan şi a dificultăţilor insurmontabile de renovare a vizei pentru străini,  Humberto Aguilar ajunge în Europa unde cântă pentru prima dată singur, acompaniat doar de chitara sa, într-un oraş austriac, la fontiera cu Elveţia. Periplul de solist l-a purtat prin aproape toate ţările europene. A apărut la televiziuni din Hungaria, Serbia, Grecia, Italia, şi România. În România a venit pentru prima dată în 1999, fiind invitat pentru 3 luni. Fiindcă i-a plăcut ţara s-a întors în 2002.  În luna aprilie a acelui an a suferit un accident automobilistic (şoferul a adormit la volan) în timp ce se întorcea de la un festival din Drobeta Turnu-Severin. În urma acestuia a stat patru luni cu braţul în ghips, timp în care şi-a cunoscut actuala soţie.

 Se poate spune că locuieşte în Braşov, România în urma a două accidente: unul în trafic, altul în inimă.

 Humberto Aguilar va invita pe 09 Decembrie in Sala Centrului Cultural Reduta, Brasov incepand cu ora 19:00 la spectacolul Craciun cu Humberto Aguilar, pentru mai multe informatii legate de participare puteti suna la numarul de telefon 0745.207.875 .

Ne vedem acolo !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!