Invitatie la concert simfonic in Brasov

Invitatie la concert simfonic in Brasov

concert simfonic

CONCERT SIMFONIC – Joi, 30 oct 2014, ora 19 – Sala “PATRIA”

  • Dirijor:  Mircea HOLIARTOC
  • Solista: Cristina ANGHELESCU – vioara

In program:

  • J. Brahms – Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra
  • P. I. Ceaikovski – Mars Slav
  • C. Saint – Saens – Bacchanale din “Samson si Dalila”
  • R. Korsakov – Capriciu spaniol

                                                       *******

MIRCEA HOLIARTOC

        S-a născut în 27.06.1975.

          A urmat cursurile Liceului de Muzică din Timişoara la secţia interpretare instrumentală – pian, apoi a fost student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia compoziţie – dirijat. A susţinut lucrarea de masterat cu tema „Studii aprofundate – Stilistica dirijorală” şi doctoratul cu tema „Un sistem modal bifocal”.

          A fost dirijor la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, Asistent Universitar la Facultatea de Muzică din Timişoara precum şi la Facultatea de Arte din Galaţi.

          Din 2006 este Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.De asemenea, din 1997 şi până în prezent este invitat să dirijeze la pupitrul mai multor filarmonici din ţară şi stăinătate, atât lucrări din repertoriul liric cât şi lucrări simfonice.

          De-a lungul carierei a obţinut diferite premii şi distincţii, printre care amintim: în anul 2006 „Diplomă” acordată pentru activitatea depusă în cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi şi în anul 2012 „Titlu de Valoare a Operei” acordat de Opera Naţională Română Iaşi.

          Mircea Holiartoc este şi compozitor, compunând numeroase lucrări demne de menţionat: „Album coral”, „Două sonate pentru pian”, „Cvartet de coarte”, „Rapsodie concertantă pentru pian şi orchestră”, „Preludiu şi fugă pentru orchestră de cameră”.

 CRISTINA ANGHELESCU

            Cristina Anghelescu a inceput studiul viorii la virsta de 6 ani cu tatal sau, violonistul Aurelian Anghelescu, cel care i-a indrumat cu atentie si profesionalism formarea artistica.Ulterior, Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa Maestrului Stefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrakh ) si in present este solista Orchestrelor “Radio” – Bucuresti.

Este castigatoarea concursurilor internationale “Jean Sibelius” – Helsinki 1990 , “Alberto Curci” – Napoli 1983, “Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985  – Chile si Andria 1991, cistigind de asemenea  premiul V la  “J. Thibaud” Paris 1981  , premiul IV la “Tibor Varga” – Sion 1983  si premiul IV la Concursul “P. I. Tschaikowsky” – Moscova 1986.

            Prezenţă activa pe toate scenele din Romania inca din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitata si re-invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Tschaikowsky Hall – Moscow; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Prague; St. John’s Smith Square – London; Finlandia Hall – Helsinki, cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Orchestrele Radio Helsinki si Madrid etc.

            A colaborat cu maestri cunoscuti ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel si cu toti dirijorii romani.A efectuat numeroase turnee de concerte si recitaluri in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord, Africa de Sud, etc.

              A efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele aparind pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikowsky, Mendelssohn-Bartholdy,” Anotimpurile” de Vivaldi si cu cele doua Concerte de George Lloyd, alaturi de renumita orchestra “Philarmonia”  din Londra.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!