Invatamantul, trecut si viitor

Invatamantul, trecut si viitor

Invatamantul

Voi va amintiti cum era pentru noi, cei trecuti de vremea liceelor si a scolii generale, la scooala ? Cum mai trageam de stiva de carti si caiete dupa mine, evident bine aranjate in ghiozdanul de toate zilele. Nu mai regasesc bucuria  vremurilor de atunci insa exista si alte moduri pentru a schimba in bine modul in care isi insusesc cunostintele  “noile vlastare” ce vor duce viitorul Romaniei mai departe.

Cand spun viitorul tarii noastre ma refer la temele si in mod special la formarea unei noi generatii cu o mentalitate schimbata fata de Mediu, Natura si de protejarea si conservarea acestora!

O initiativa foarte buna a venit in acest sens din partea celor de la Holcim România care au creat primul manual digital realizat in Romania destinat elevilor din clasele III-VIII, adica copiilor cu varste cuprinse intre 8-13 ani . Manualul “Lecţia verde – Creează-ți mediul!” este defapt un curs ecologic interactiv iar dezvoltarea lui a pornit inca din 2004 de la primul manual de educatie ecologica pentru copii ce purta denumirea “Creează-ți mediul!”, un manual lansat tot la initiativa Holcim România si dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Salut aceasta initiativa si sper ca acest manual va aduce o schimbare pozitiva in educatie cat si in protejarea si construirea unui mediu curat si sanatos, mai multe detalii despre manualul electronic puteti citi aici www.lectiaverde.ro, de asmenea manualul poate fi descarcat la acest link http://bit.ly/iPadLectiaVerde .

Nota! Manualul poate fi descarcat atat in formatul pentru IPAD in care evident veti avea nevoie de aplicatia Ibooks pe care o puteti descarca de aici  itunes.apple.com/us/book/lectia-verde-creeaza-ti-mediul sau poate fi vizualizata in format PDF aici  !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!