#ÎntrebareaDeLuni – De ce nu ies tinerii să facă mișcare?

#ÎntrebareaDeLuni – De ce nu ies tinerii să facă mișcare?

#ÎntrebareaDeLuni continua cu inca o intrebare.

Ieri am fost la antrenament pentru Semimaratonul Brasov Intersport care se va organiza anul acesta pe 31 martie, in fiecare duminica ne strangem 30-40 de iubitori de miscare in aer liber si dam o tura pe drumul forestier pana in Poiana Brasov plecand de la Pietrele lui Solomon. Suntem ca o familie, de toate varstele, suntem uniti si motivati sa facem o alergare in fiecare duminica de la ora 9.00 indiferent de cat de prietenoasa e vremea cu noi.

Iarna a fost blanda, chiar as intreba serios daca a venit iarna, pentru ca in Brasov au aparut ghiocei si nu este deloc o gluma. Revenind la miscare, din cauza luptei mele si a tratamentului alergarile mele sunt mai rare, totusi aceasta alergare de duminica are vreo 6km de urcare pana in Poiana si vreo 4km la coborare pe drumul vechi. Aici observ mereu un fenomen exclusivist, multi brasoveni sau poate si turisti fac o plimbare pe acest drum pana in Poiana, deci 4km de plimbare in aer liber.

Partea cea mai interesanta este ca nu vezi persoane sub 30 de ani care sa faca aceasta plimbare, fie sunt persoane trecute de prima tinerete, sa zicem in jurul varstei de 50 de ani, fie mai observ din cand in cand si cupluri mai tinere impreuna cu copii mici. M-am intrebat de multe ori de ce nu vad si tineri sa zicem pana in 30 de ani care sa se bucure de o plimbare pe acest traseu?  deci o simpla plimbare nu alergare sau alt efort mai mare.

La fel ma intrebam si anul trecut in vara de ce nu vad la competitiile de alergare tineri in jurul varstei de 18 ani sau chiar 20 de ani? Pentru ca educatia noastra e la pamant, sunt scoli unde nu avem macar o sala de sport, Brasovul oras turistic dar care nu are macar o pista de alergare de Doamne ajuta, deci care sa fie motivele, voi ce parere aveti de unde avem dezinteresul acesta al tinerilor pentru miscare, sport?

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!