#ÎntrebareaDeLuni – Dacă te-ai apuca de alergat care ar fi motivația ta?

#ÎntrebareaDeLuni – Dacă te-ai apuca de alergat care ar fi motivația ta?

#ÎntrebareaDeLuni continuă și azi am o provocare interesantă pornită de la întrebarea pe care vine cel mai des din partea celor pe care îi cunosc, de ce alerg?

De 3 ani de practic alergarea montană care e un pic mai dificilă pentru unii, dar mai captivantă pentru alții dacă ne gândim la acțiunea și locul unde se poate desfășura o astfel de activitate. După această perioadă pot răspunde la o întrebare de acest gen, dacă mă întrebai după un an nu știu dacă ti-aș fi putut da același răspuns. Care e motivația ce te poate împinge să alegi alergarea în locul altui sport?

Știți ce e ciudat, îmi amintesc că prin generală mă enervau orele de sport și îmi luam scutire, acum mi-aș da vreo două peste cap de ce prost am fost și ce start am ratat, e drept educația de la noi din țară nu e cine știe ce, iar o oră de sport e plictisitoare cum este pentru mine plictisitor să alerg prin oraș, pe asfalt în loc să alerg prin pădure. Deci de ce te-ai apuca de alergat?

 -> motivat de colegi, de prieteni, de vecinul de la patru care aleargă în fiecare dimineață?

-> motivat de faptul că vrei să arăți bine, vrei să mai dai jos din kilogramele în plus?

-> motivat că ai putea alege o carieră în sport?

Sunt doar câteva întrebări comune și totuși nu ating motivul pentru care am descoperit că alerg eu, după trei ani de alergare, după un an de luptă cu o formă rară de cancer mi-am dat seama că alerg pentru mine, pentru că după ce vin de la alergat sunt alt om, mai vioi, mai puternic în fața oricărei provocări, mai fericit … mai mult… eu.

Dacă ai alergat cel puțin o dată nu te aștepta să descoperi acest sentiment rapid, e nevoie de cateva sesiuni de alergare, în care să treci peste dureri, lene și gânduri împotriva alergării, bucură-te de alergare pentru tine și ai să vezi cât de tare e acest lucru, iar dacă ai nevoie de motivație gandește-te la… la mine, pentru că așa în ciuda acestei forme de cancer care încearcă să mă îngenuncheze ies la alergat măcar 10km pe săptămână, e puterea mea și poate fi și motivația ta, deci care ar putea fi motivația ta?

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There is 1 comment for this article
 1. Iordache Adrian at 10:15

  Eu alerg pentru ca asa reusesc sa echilibrez tot ce vrea in viață.
  Fiecare dintre noi stie ca daca aleraga 2 km, adica pentru un începător sau om care alearga pentru prima data distanta de 2km o va parcurge in aproximativ 15 minute, daca va reusi sa alerge distanta asta timp de 1 saptaman sau 2, organismul se va adapta si nu va avea probleme in a o parcurge si nu numai asta va reusi sa alerge mai repede sisa se simta bine pa o asa distanță mai bine zis “își mărețe bateriilor” si in felul asta este mai bine si mai sănătos de la o zi la alta.
  Eu de asta alerg chiar de luni si chiar 2 km :))
  Daca vrei sa te apuci sa alergi ar fi bine sa alergi cei 2 km in asa fel incat sa ai putere sa termini in alergare ce ai inceput, victoria personală este cel mai de pret lucru și în alergare victoriile trebuie sa fie multe sibpe distante scurte sa reuseasca sa iti aduca o dorință de a alerga nebuna si care sa nu sti de unde vine in loc sa exagerezi cu 10km din prima si să nu intelegi de ce te dor toate incheieturile si muschii pe care ii vei descoperi odata cu nebunia asta.
  Sanatate si spor la alergat in primul rand ca de restul sunt sigur ca se ocupa fiecare dintre voi ;)