#ÎntrebareaDeLuni – Dacă te-ai apuca de alergat care ar fi motivația ta?

Robert Cadar January 22, 2018
2 people like this post
de alergat

#ÎntrebareaDeLuni continuă și azi am o provocare interesantă pornită de la întrebarea pe care vine cel mai des din partea celor pe care îi cunosc, de ce alerg?

De 3 ani de practic alergarea montană care e un pic mai dificilă pentru unii, dar mai captivantă pentru alții dacă ne gândim la acțiunea și locul unde se poate desfășura o astfel de activitate. După această perioadă pot răspunde la o întrebare de acest gen, dacă mă întrebai după un an nu știu dacă ti-aș fi putut da același răspuns. Care e motivația ce te poate împinge să alegi alergarea în locul altui sport?

Știți ce e ciudat, îmi amintesc că prin generală mă enervau orele de sport și îmi luam scutire, acum mi-aș da vreo două peste cap de ce prost am fost și ce start am ratat, e drept educația de la noi din țară nu e cine știe ce, iar o oră de sport e plictisitoare cum este pentru mine plictisitor să alerg prin oraș, pe asfalt în loc să alerg prin pădure. Deci de ce te-ai apuca de alergat?

 -> motivat de colegi, de prieteni, de vecinul de la patru care aleargă în fiecare dimineață?

-> motivat de faptul că vrei să arăți bine, vrei să mai dai jos din kilogramele în plus?

-> motivat că ai putea alege o carieră în sport?

Sunt doar câteva întrebări comune și totuși nu ating motivul pentru care am descoperit că alerg eu, după trei ani de alergare, după un an de luptă cu o formă rară de cancer mi-am dat seama că alerg pentru mine, pentru că după ce vin de la alergat sunt alt om, mai vioi, mai puternic în fața oricărei provocări, mai fericit … mai mult… eu.

Dacă ai alergat cel puțin o dată nu te aștepta să descoperi acest sentiment rapid, e nevoie de cateva sesiuni de alergare, în care să treci peste dureri, lene și gânduri împotriva alergării, bucură-te de alergare pentru tine și ai să vezi cât de tare e acest lucru, iar dacă ai nevoie de motivație gandește-te la… la mine, pentru că așa în ciuda acestei forme de cancer care încearcă să mă îngenuncheze ies la alergat măcar 10km pe săptămână, e puterea mea și poate fi și motivația ta, deci care ar putea fi motivația ta?

 

  • 0
  • 267

Lasă un comentariu