Interviu cu Maria Simion – Wonder Lolita (exclusiv)

Maria Simion

C.R.: Wonder Lolita… cum a început totul?

M.S.: Wonder Lolita a început acum aproximativ 5 ani iniţial realizând ţinute pentru cercul meu de prietene, putem spune că erau creaţii dedicate unui cerc închis. Uşor, uşor numărul clienţilor a crescut şi am înţeles că nu doar eu mă regăsesc în cultura fashion numită Lolita dar şi alte femei ce aveau nevoie de puţină feminitate şi culoare în viaţa lor. Astfel am decis să cresc numărul angajaţilor şi să producem pentru toţi cei interesaţi de creaţiile Wonder Lolita.

C.R.: Care este conceptul care a stat la baza realizării ultimei colecţii?

M.S.: Ultima mea colecţie şi anume CITY BIRD OF PARADISE S-S 2012, a avut că principala sursă de inspiraţie cele 43 de specii de păsări ale paradisului ce trăiesc în Papua Noua Guinee şi care sunt toate diferite prin aspect şi coloristica în ciuda faptului că au acelaşi nume! Pentru mine femeia este asemeni păsării paradisului – are mai multe înfăţişări, diferite lături, diferite stări sufleteşti face faţă altor situaţii şi fiecare este specială deşi suntem toate femei.

[oqeygallery id=44]

C.R.: Creaţiile semnate Maria Simion se adresează femeii…

M.S.: Wonder Lolita by Maria Simion se adresează femeii indiferent de vârstă, poziţie sau silueta şi asta mă bucura enorm, ajung în atelier femei de toate vârstele şi împreună cu ele reuşim să obţinem ţinută care să o pună în valoare în cel mai feminin mod posibil.

C.R.: Din punctul tău de vedere, care sunt tendinţele în modă pentru toamna/iarna 2012

M.S.: Pentru sezonul ce urmează se vor purta paltoanele, capele, în nuanţe de la alb, crem dar şi auriu, verde smarald, roşu şi negru accesorizate şi înfrumuseţate de cusături manuale! Pantalonii evazaţi detronează croiala skinny în sezonul de iarnă, iar brocarturile devin un must have!

C.R.: Cat de mult vă influenţează direcţiile luate de modă în fiecare sezon?

M.S.: Vreau să îţi mărturisesc că deşi sunt mereu la curent cu tot în materie de modă şi tendinţe consider că trebuie să faci haine purtabile şi care să scoată în evidenţă calităţile femeilor! Nu pot spune că mă influenţează major le iau ca pe nişte repere asta da, dar atât!

C.R.: De ce crezi că au nevoie tinerii designeri astăzi pentru a reuşi?

M.S.: În primul rând că au nevoie de îndrăzneală şi multă perseverentă în ceea ce fac, există multe spaţii goale în modă românească care pot fi umplute de designerii tineri cu alte viziuni şi cu alte concepte mult mai futuriste şi mai artistice decât ce a fost după anii 90! Nimic nu e uşor dar cu dăruire, muncă şi perseverenţa nu ai cum să nu reuşeşti!

C.R.: Cum a fost la Feeric Fashion Days 2012?

M.S.: Feeric Fashion Days a fost de departe una dintre cele mai frumoase experienţe ale mele, am fost copleşită de absolut tot ce să întâmplat acolo şi mă refer aici oamenii care au făcut posibil acest festival organizat impecabil! Am fost foarte fericită că am putut lua parte alături de designeri internaţionali la acest eveniment de modă. Şi vreau să mulţumesc publicului prezent la Sibiu pentru căldură cu care a primit colecţia mea în special dar şi ale celorlalţi designeri! Oraşul pe care nu îl mai vizitasem din copilărie mi-a lăsat o impresie de vis, am avut impresia că pentru 2 zile sunt un personaj dintr-o poveste frumoasă cu influenţe baroq. O atmosferă de basm plină de locuri primitoare şi oameni minunaţi, asta a fost Feeric Fashion DAYS!

C.R.: Unde  găsim Wonder Lolita by Maria Simion?

M.S.: Creaţiile Wonder Lolita le puteţi găsi pe site-ul nostru oficial www.wonderlolita.ro, în Bucureşti avem un showroom pe B-dul Magheru 35 şi Iaşi – IULIUS MALL (MAGAZIN UNIK), de asemenea vă aştept şi pe pagina oficială de FB, MARIA SIMION!.

C.R.: Ce planuri de viitor ai?

M.S.: La Sibiu am avut şi avanpremiera  pentru linia de bijuterii Wonder Lolita realizate de Casă de bijuterii Vândă Boutique, colecţie ce se va îmbogăţi cu noi elemente foarte curând şi vom realiza şi o lansare oficială spre sfârşitul lunii iulie. Este o colecţie de suflet plină de culoare şi dantelă şi cristale şi toate detaliile plăcute ce înfrumuseţează accesoriile. Pentru toamna pregătim o colecţie nouă şi de asemenea un proiect secundar ar fi lansarea unei linii pentru copii, Wonder Baby.

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!