Internetul, trecut si viitor

Internetul, trecut si viitor

internetul

Traim in secolul vitezei si al tehnologiei, insa putini dintre noi isi inchipuie cum ar fi o zi fara toate aceste instrumente care ne ajuta atat de mult zi de zi: telefonul mobil, laptopul, tableta, conexiunea de internet fara fir, transferul de date printr-un simplu stick USB si multe altele.

Daca m-as intoarce pe vremea copilariei, as spune ca este o mare diferenta intre copilaria mea si a unui copil din timpul prezent, eu am avut partea doar de socializare prin contact direct cu prietenii/colegii mei si asta prin intermediul jocurilor din copilarie, fara prea multe pretentii, ne jucam prinselea, de-a v-ati ascunselea, sotron, elastic si alte jocuri.

Imi amintesc doar ca radeam mereu cu gura pana la urechi si daca mama iesea pe geam si-mi facea semn sa merg in casa, incepeam “negocierea” pentru a mai ramane pret de cateva minute afara.

Daca ma intorc in prezent, nu prea mai regasesc jocurile copilariei, orice copil vrea azi un telefon mobil, vrea tableta, vrea sa se joace nu stiu ce joc pe calculator, iar despre socializare ce sa mai zic, toti au facebook, vorbesc acolo si este suficient pentru ei.

Totul pleaca de la internet cred, daca nu am avea acest avantaj, cum imi place mie sa il consider, multe s-ar schimba in viata noastra. Cum am spus, internetul este pentru mine un avantaj, de ce? pai sa anumeram cateva motive:

  • pot afla orice, oricand, trebuie doar sa dau o cautare pe un motor de cautare
  • fac plati online, nu stau la cozi
  • pot intra in orice magazin online si sa fac cumparaturi, cum se intampla de obicei cand intru pe mediadot.ro
  • imi pot stoca toate datele pe care le folosesc des  sau pe care vreau sa le tin intr-un loc sigur, pe cloud
  • pot vorbi in apel video cu cei dragi chiar daca sunt la mii de kilometrii departare
  • imi pot scrie gandurile pe blog oriunde as fi, iar acestea pot fi citite instant de cei care acceseaza blogul

Am scris despre avantaje, insa din punctul meu de vedere exista si cateva dezavantaje pentru cei care prefera sa isi iroseasca timpul pe internet, intr-unul din modurile de mai jos :

  • jocurile care chiar nu au nimic constructiv sau educativ
  • socializarea prin contactul direct s-a redus considerabil in ultima perioada
  • miscarea face bine, dar daca stai jumatate de zi in fata unui calculator, cred ca nu mai faci bine deloc

Sunt doar cateva lucruri pe care, daca te uiti in jurul tau le poti observa foarte usor, desigur acestea pot fi remediate cu usurinta si mai ales cu multa vointa.  Clar sunt pentru a primi in viata de zi cu zi a noilor tehnologii, a tot ce inseamna noua tehnologie  pentru ca sincer nu as vrea sa ma intorc la primele procesoare Intel, sau la componentele de stocare de informatii, despre care sunt multe de spus daca arunci o prima privire la noile oferte hard disk-uri, nu pot sa cred cat de mult au avansat lucrurile din acest punct de vedere, insa uneori simt ca multi dintre voi au cam uitat sa-si traiasca viata care, trece la fel de repede pe langa ei, exact ca noile viteze de navigare pe internet, voi ce parere aveti, cum si in ce ritm va traiti viata ?

Articol scris pentru SuperBlog!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!