‘’INOVAȚIA ÎN MELANOM – Viața e un drept pentru TOȚI’’

‘’INOVAȚIA ÎN MELANOM – Viața e un drept pentru TOȚI’’

Asociația Melanom România organizează cea de a doua ediție a conferinței anuale a pacienților, denumită ‘’Inovația în melanom – viața e un drept pentru toți!’, în perioada 12-14 mai, la Hotel Crowne Plaza, în București.

A doua ediție a Conferinței Anuale a Asociației Melanom România aduce în prim plan ultimele dezvoltări în tratamentul melanomului avansat, de la problematica evaluării și rambursării tratamentelor inovatoare, la inovația în cercetarea clinică și necesitatea existenței unui registru național al pacienților. Temele specifice vor fi completate cu puncte de interes adiacente, precum calitatea vieții și calitatea informației, comunicarea medicală și campaniile de conștientizare. Subiectele vor acoperi specificul spațiului românesc, fiind prezentate și exemple de bune practici din alte țări.

Programul celei de a doua ediții a Conferinței Anuale a Asociatiei Melanom România este disponibil aici. Accesul, în calitate de auditor, este liber pentru participantii selectati. Acest eveniment face parte din programul de educație oferit de Melanom România pacienților și activiștilor, dar și specialiștilor și autorităților interesate de ultimele noutăți în managementul melanomului, cât și de o abordare constructivă a problemelor din sistemul de sănătate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Amgen, BMS, MSD, Novartis și Roche România.

____________________

Înființată si înregistrată in octombrie 2015, Asociația Melanom România funcționează drept un grup de pacienți, apartinatori si activiști pentru drepturile pacienților cu melanom din România. Asociația urmărește creșterea șanselor de supraviețuire și a calității vieții pacienților romani cu melanom. Aceste deziderate pot deveni realitate prin asigurarea accesului la tratamente cu adevărat eficace, instituirea de programe de prevenție și diagnosticare timpurie și asigurarea îngrijirii medicale de calitate pentru toți pacienții romani cu melanom. Strategiile Asociației se bazează pe informare și educație, implicarea în cercetarea  clinică, parteneriate naționale și europene și angajare în decizia în sănătate.

 Mai multe detalii pe www.melanomromania.com .

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!